trends slaapkamer

Interieurtips voor je slaapkamer

Je verwacht het misschien op het eerste ogenblik niet, maar meer dan 30% van je leven breng je door in de slaapkamer. Een belangrijke reden waarom je jouw slaapkamer op een leuke en stijlvolle manier moet inrichten. Wij geven je graag inzicht in de leukste trends van 2018.

Kleuren afstemmen in combinatie met een uniek schilderij

Een rustige indeling is verstandig wanneer je vaker last hebt van slapeloze nachten. Een drukke inrichting zorgt voor teveel afleiding waardoor je niet goed tot rust kunt komen. Een goede kleurafstemming van de muren, deken en overige interieur zorgt voor een rustieke omgeving. Een rustige omgeving kun je dan van extra contrast voorzien dankzij een mooi abstract- of landschapsschilderij.

Sfeerverlichting in de slaapkamer geeft een unieke verandering

Overdag heb je over het algemeen de lampen niet aan, echter kun je s ’avonds in een enkele seconde de sfeer volledig veranderen met de juiste sfeerverlichting. Sfeerverlichting is er uiteraard in verschillende vormen en formaten, echter zie je vaak dat een combinatie van nachtlampjes op de ladekasten en een ledstrip onder het bed toegepast worden in combinatie met een dimmer. Hierdoor kun je de verlichting dimmen in iedere gewenste situatie.

De trend van 2018 in de slaapkamer is: PVC

Vroeger koos men nog veelal voor vloerbedekking, tegenwoordig kiest men vaak voor laminaat of pvc. Voornamelijk PVC is een echte trend doordat het eenvoudig te onderhouden is en beter tegen vocht kan. PVC zet niet uit, mocht je toevallig water morsen of last hebben van lekkage dan zetten de planken niet uit. De PVC is weer prima te combineren met een hoogpolig tapijt onder het bed.

interieurtips slaapkamer.jpg
Welke trends spreken jou het meest aan?

Optisch bedrog

Je kamer kun je op diverse manieren optisch vergroten. De kleuren van de muren spelen hierbij ene grote rol, zo zorgen lichte kleuren en wit voor uitbreiding van de lengte. Met de PVC vloer heb je dezelfde mogelijkheden. Het PVC over de breedte leggen zorgt dat je kamer breder lijkt, echter over de lengte lijkt de kamer juist langer.

Welk type kast is populair in 2018?

Slaapkamerkasten zijn er in verschillende soorten en maten. De populairste trends van 2018 zijn de IKEA PAX kasten, waarmee je eenvoudig een eigen (grote) kledingkast kunt samenstellen volledig volgens je eigen inrichting. Een ander type kledingkast die veel gekozen wordt is de hoekkast. Een hoekkast zorgt niet alleen voor een unieke uitstraling, maar ook voor een zeer efficiënte indeling van je slaapkamer.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.