asbest analyse huis

Asbest analyse huis

door

in

Asbest kennen we helaas maar al te goed. Dit materiaal werd in de vorige eeuw nog veelvuldig gebruikt in de meeste woningen, voor onder andere de isolatie. Ondertussen weten we beter en zijn we erachter gekomen dat asbest ontzettend schadelijk is voor de gezondheid. Er zijn dan ook ontzettend veel mensen van ziek geworden. Nu heb jij het idee dat er asbest in jouw woning zit. Dit weet je niet zeker en dat is ook niet zo gek, aangezien het niet bekend is bij welke huizen het allemaal wel of niet geïnstalleerd is. Ook is het niet altijd duidelijk voor welke toepassingen in huis asbest gebruikt is. Je bent echter niet zeker of het ook echt asbest is. Voor de zekerheid kun je daarom het beste een asbest analyse huis uitvoeren.

Een asbest analyse?

Een asbest analyse houdt in dat het huis onderzocht wordt naar de aanwezigheid van asbest. Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden. Wanneer je denkt asbest gevonden te hebben in huis, kun je ervoor kiezen om eerst zelf een test af te nemen. Dit zijn de zogeheten doe-het-zelf testen. Deze testen kun je geheel zelf bestellen via asbestanalyse.com.

Wanneer je dit doet krijg je thuis een pakketje bezorgd met hierin alle benodigdheden om eens tukje van de asbest te verzamelen en deze naar het laboratorium te sturen. In dit pakketje zitten onder andere beschermende handschoentjes, een zakje om het monster in te doen en schoonmaakmiddelen, om alles weer veilig te maken. Nadat je het monster hebt opgestuurd, wordt dit in het laboratorium onderzocht en krijg je doorgestuurd of het ook daadwerkelijk om asbest gaat.

asbest laten analyseren
Wil je je huis laten testen op asbest?

Je kunt natuurlijk ook gelijk een professioneel bedrijf inhuren. Dit is vooral goed, wanneer je het net even wat sneller wilt weten of er asbest in huis is of wanneer je er toch liever niet zelf mee aan de haal gaat. De onderzoeker komt dan bij je thuis en zal het monster op geheel professionele wijze afnemen. Daarnaast wordt ook alles weer schoongemaakt, zodat er geen asbestdeeltjes door de lucht heen dwarrelen. De onderzoeker beschikt over veel meer soorten gereedschap om de afname van het monster zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen. Een doe-het-zelfpakket komt hier niet bij in de buurt. De onderzoeker zal het monster waarschijnlijk ook in beschermende kleding afnemen.

Asbest is vervelend om in huis te hebben wanneer je aan het klussen bent. Er moet ook voorzichtig mee omgegaan worden. Ben je niet zeker van je zaak, laat het dan altijd door een bureau onderzoeken. Want bij asbest geldt altijd dat veiligheid voorop staat.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.