persluchtsysteem

Veilig en gezond werken

door

in

Veilig en gezond werken is een van de belangrijkste punten om op te letten terwijl je bezig bent met het werk. Je kunt jezelf bij gevaarlijke situaties vaak al erg makkelijk beschermen en daarom is het een goed idee dat je er voor kiest om bijvoorbeeld je bedrijf te voorzien van bedrijfskleding. Zo weet je zeker dat iedereen gepaste en veilige kleren draagt terwijl ze bezig zijn. Je kunt hier alles vinden over veilig en gezond werken. Zo kun je vinden over veilig werken met grote apparatuur en hoe mensen hier goed mee om kunnen gaan. Op deze manier voorkom je de kans op ongelukken en dit scheelt achteraf een heleboel problemen. Dit maakt het belangrijk dat je goed weet waar je personeel en apparatuur aan toe is.

 

Wat is een compressor en waarvoor wordt het gebruikt?

Een compressor is een apparaat wat er voor zorgt dat je lucht geperst wordt.Dit wordt meestal gedaan door twee schroeven in een richting te laten draaien waardoor lucht naar een klein punt wordt gedrukt en dus ineen gedrukt wordt. Dit zorgt ervoor dat de massa van de lucht kleiner wordt en hierdoor ontstaat er perslucht. Wanneer je hier iets op aansluit heb je een persluchtsysteem. Een persluchtsysteem kan op een heleboel manier worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor gereedschappen maar ook voor andere toepassingen. Het gebruiken van een systeem als dit is niet compleet zonder risico. Wanneer je ervoor zorgt dat je apparatuur goed onderhouden wordt, kan er bijna niks fout gaan. Maar wanneer je dit niet doet, staat er wel hoge druk op een apparaat en dit kan dan knappen. Daarom is het onderhoud van apparatuur een extreem belangrijke stap om te maken.

compressor
Veilig je werk uitvoeren?

Waarvoor kun je een compressor toepassen?

Een compressor kan op extreem veel manieren worden toegepast. Een optie die heel veel gebruikt wordt, is het aansluiten van gereedschappen. Deze gereedschappen heten pneumatische gereedschappen. Dit zijn gereedschappen die compleet worden aangedreven op perslucht of lucht onder hoge druk. Dit voorkomt dat je elektriciteit hebt lopen door een stuk gereedschap. Maar ook kan het ervoor zorgen dat je meer kracht in een kleiner stuk gereedschap hebt zitten. Dit is op verschillende momenten extreem handig. Bijvoorbeeld op plekken die brandgevaarlijk zijn of erg nat zijn, is het beter om geen elektrische gereedschappen te gebruiken. Dit is een manier om veiliger te werken. Maar soms is dit niet de reden waarvoor het wordt toegepast. Soms zijn pneumatisch gereddschappen ook krachtiger waardoor je hier voordeel uit kunt halen. Voor informatie over compressoren en compressoren veiligheid kun je terecht bij Kleinjan compressoren.

 

Wat voor gereedschappen werken pneumatisch?

Er zijn een heleboel gereedschappen die zo kunnen werken. Bijvoorbeeld schuurmachines of boormachines. Deze twee apparaten zijn een goed voorbeeld van pneumatisch gereedschap. Nog een voorbeeld is bijvoorbeeld verfpistolen die in de auto industrie worden gebruikt. De verfpistolen werken door een verf in het pistool te laten zakken en doordat ze aangesloten zijn op een compressor, werkt dit via lucht in plaats van gas in een spuitbus. Dit is een veiligere manier voor het gebruiken van verf en andere gereedschappen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.