groen tuin

Tuindeur langzaam open

door

in

De lente is inmiddels aangebroken en dit betekent dat het tuinseizoen weer van start gaat. Het voorjaar geeft je de ideale kans om de tuin weer op te knappen en in te richten volgens de trends die het beste bij jou past. Veel kleur in de tuin? Veel groen in de tuin? Huiselijke sfeer in de tuin? Ik zal je kennis laten maken met een aantal trends. Er zal er zeker eentje tussen staan die bij jou past!

Verlengen van de woonkamer

Het verschil tussen binnen en buiten zitten wordt alsmaar kleiner. Vaak proberen mensen de tuin om te laten toveren in een soort buitenhuiskamer. Vaak doet men dit door overkappingen en heaters om het zo aangenaam mogelijk te maken. Tuinmeubelen zijn hier ook altijd te vinden. Vaak worden deze tuinmeubelen opgemaakt met kussens zodat het extra comfortabel zit. Op de tafel en aan de muren zul je vaak verlichting zien. Zo is het huiselijk gevoel compleet.

Eigen akkertje

De natuurlijke trend is het zelf kweken van groenten, fruit en eventueel andere producten. Bij eigen kweek hoeft u niet meteen allerlei apparatuur te kopen of een enorme kas of een tuinhuis gevuld met gereedschappen. Het kan namelijk ook kleinschalig. Je kan kiezen uit brede plantenbakken met kruidenplanten of potten met fruitboompjes. Dit creëert een natuurlijke effect op de tuin en daarbij kun je ook nog is genieten van je eigen gekweekte producten.

Is jouw tuin al zomer klaar?
Is jouw tuin al zomer klaar?

De groene tuin

De groene tuin wordt alsmaar populairder. Er komen steeds meer plantenpotten, de heggen worden steeds groter en er wordt een klein (kunst)grasveldje aangelegd. Hierbij sluiten materialen gemaakt van hout erg goed aan. Het combineert voor het oog heel fijn.  

Zacht en glad

Waar men ook steeds meer op gaat letten is het materiaal. Denk maar tegels in de tuin of fiberon, een samenvoeging van hout en kunststof. Het ziet er dan uit als hout, maar voelt dan weer als kunststof. Je kan ook denken aan grind of vervangers van grind, zoals perzikstenen. Ook kiest men bewuster, men wilt graag duurzame producten gaan gebruiken voor in de tuin. Zo kan je de tuin diverse blikken geven en gaat het niet vervelen.

Over duurzaam gesproken. Duurzaam zelf is eigenlijk ook een trend. Er is steeds meer bewustwording op het gebied van het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. Ook steeds meer leveranciers bieden duurzame producten aan. Ik hoop in ieder geval dat er wat tussen staat, zodat jij de ideale tuin kunt creëren voor jezelf.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.