Tafel

4 x voordelen van een ronde tafel in huis

De ronde tafel is weer terug van weggeweest. Waar men een aantal jaren geleden de ronde tafel nog alleen maar klassiek en oubollig vond, is het tegenwoordig weer helemaal trendy om een ronde tafel in je huis te zetten. Twijfel jij nog over de keuze voor jouw nieuwe tafel? In dit artikel geef ik je vier voordelen van een ronde tafel waardoor je die twijfels snel van tafel kunt vegen. 

Het is een stuk gezelliger

Een ronde tafel geeft een stuk meer sfeer aan de ruimte dan een hoekige tafel. Daarnaast is het ook gezelliger om aan te zitten. Je kunt namelijk met iedereen goed oogcontact hebben en je kunt er vaak met meer mensen aan zitten dan bij een hoekige tafel. Hierdoor kun je er urenlang gezellig zitten kletsen en kun je makkelijk met iedereen aan tafel contact leggen. Leg een mooi rond tafelkleed over de tafel en een mooie bos bloemen en je eettafel is de eyecatcher van het huis. 

Past beter in een sommige ruimtes

Een hoekige tafel neemt over het algemeen meer ruimte in beslag dan een ronde tafel, maar toch is een ronde tafel niet voor iedere ruimte even geschikt. Een langwerpige smalle ruimte vraagt namelijk toch meer om een hoekige tafel. Een vierkante ruimte is echter wel erg geschikt voor een ronde tafel. Zo kun je heel eenvoudig een aparte eethoek creëren, die minder ruimte in beslag neemt dan wanneer je een rechthoekige tafel zou kopen. 

Een ronde tafel breekt de ruimte

Een interieur vraagt om een beetje levendigheid. Dat wil zeggen dat je af en toe een beetje moet afwisselen met vormen en kleuren. In dit geval kun je met een ronde tafel het hoekige karakter van je huis mooi breken. Wanneer je namelijk alleen maar rechte lijnen in je huis hebt, kan dit al snel een beetje saai worden. Met een ronde eettafel breek je de ruimte en maak je het meteen een stuk gezelliger en sfeervoller. 

Ronde tafel
Een ronde tafel.

Oneindig veel keuze

Last but not least, de keuze is reuze als je voor een ronde tafel kiest. Je kunt namelijk voor een perfecte cirkel tafel gaan, maar je kunt ook kiezen voor een ovalen tafel of voor een eivormige tafel. Ook het blad en de poten bieden je oneindig veel keuze. Kies je voor een spinnenpoot of ga je juist voor een pilaar in het midden? Wat je ook kiest, je ronde tafel maakt je interieur uniek. 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.