ergonomische kussen

Wat is het beste kussen ter wereld?

door

in

Als het om slapen gaat, is naast een bed natuurlijk een kussen een van de meest bepalende factoren voor een goede nachtrust. Wanneer mensen vragen wat het beste kussen ter wereld is, zou het meest voorkomende antwoord een ergonomisch kussen zijn. Dit komt omdat als je in de verkeerde houding slaapt, je niet goed kunt slapen en in ergere gevallen, zal het een ernstige aandoening veroorzaken zoals nekpijn en rugpijn. Meer ernstige ziekten veroorzaakt door een verkeerde houding zijn een slechte bloedsomloop, slaapgebrek, hartaandoeningen en een lage bloeddruk. Helaas vinden mensen op het gebied van ergonomie niet altijd dezelfde resultaten. Ook al wordt van een kussen gezegd dat het het meest ergonomische kussen ter wereld is, dan nog zijn er mensen die dat niet zo ervaren wanneer zij het kussen gebruiken. Dat komt gewoon omdat mensen verschillende lichaamsmaten en houdingen hebben. Wat zijn dan andere criteria die maken dat een kussen voor jou het beste kussen ter wereld is? Zie de volgende uitleg.

Verschillende kussen formaten en -vormen

Het kan zijn dat kussens bijna identieke maten en vormen hebben, maar in feite zijn het verschillende maten en vormen kussens die je op de markt kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld een kussen fabrikant vinden die kussens van hetzelfde type met verschillende afmetingen produceert, zoals 50 x 31 x 8/5 cm, 50 x 31 x 13 cm, 61 x 31 x 13 cm, enzovoort. Dergelijke fabrikanten bieden die opties omdat ze weten dat de grootte van het menselijk lichaam sterk verschilt van persoon tot persoon. Daarnaast zijn de vormen ook gevarieerd, vooral kussens die meestal worden gebruikt voor slaaptherapie. Hoewel veel kussens dezelfde en veel voorkomende gepolijste en zachte vormen hebben, zijn er enkele andere met meer solide vormen die de contouren van je hoofd, nek en rug volgen. Natuurlijk worden degenen die de vormen hebben die de contouren van het hoofd, de nek en de rug volgen, als beter en comfortabeler beschouwd. Deze ondersteunen namelijk de nek en het hoofd.

slaapkussen
Op zoek naar een nieuw kussen?

Verschillende kussen materialen

Een andere factor die ervoor zorgt dat een kussen het beste kussen genoemd mag worden, is het materiaal van het kussen. Er zijn veel materialen die kunnen worden gebruikt om een ​​kussen te vullen, variërend van dacron, latex, schuim, katoen en zelfs nanogel. In dit geval is Dacron het meest populaire materiaal dat in alle opzichten als het beste materiaal voor een kussen wordt beschouwd. Je zult echter merken dat veel therapeutische kussens materialen gebruiken zoals visco-elastisch schuim of nanongel. Hoewel die materialen heel goed zijn voor de beste kussens, zijn ze relatief duur en niet zo veelzijdig als Dacron.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.