boomstamtafel

Hout in huis met een boomstamtafel

Hout is momenteel een van de hipste materialen in interieurdesign. Met de populariteit van industriële interieurs kreeg hout ook (weer) een plekje in ons hart. Juist de combinatie van gladde, ‘koude’ materialen (denk aan staal) met hout is erg in trek. De warme uitstraling van het materiaal is dan ook innemend. En dit doet ontzettend veel goeds voor je inrichting. Haal ook hout in huis, met een boomstamtafel.

 

Interieurs houden van hout

Je hoeft maar een woonmagazine open te slaan, door Pinterest de scrollen of een meubelwinkel binnen te stappen en het valt je direct op: hout is overal. Houten krukjes, bijzettafels, opbergbakken,  plantenbakken en stukken boomstam, er is genoeg hout te koop voor in je interieur. Dat het gebruik van dit materiaal een trend is, is niet zo gek. Naast de warme uitstraling die al genoemd werd, straalt hout ook rust uit. Alsof je echt een stukje natuur in huis haalt. In plaats van allemaal losse houten prulletjes van hout aan de schaffen, kun je ook een statement maken. Een boomstamtafel is een eiken tafel die direct de gewenste sfeer aan je inrichting toe zal voegen.

onderhoud boomstamtafel
Wat vind jij van een boomstamtafel?

Wat is een boomstamtafel

Een boomstamtafel is een eiken houten tafel. Maar niet zomaar. Het blad heeft ‘boomstam’ zijkanten. Van planken die voor de zijkanten van de eettafel gebruikt worden, wordt slechts de schors verwijderd. Verder blijft het hout onafgewerkt. Deze planken hebben dus een onregelmatige structuur. En juist die natuurlijke vorm is wat een boomstamtafel zo mooi maakt. Zo’n tafel lijkt op een doorgezaagde boom. Reken maar dat dat een bijzonder stuk is in je interieur.

Boomstamtafels worden op maat gemaakt. Zo’n eettafel op maat is ideaal, omdat je zeker weet dat deze past. Waar je bij een standaard eettafel misschien net niet uitkomt met je eetkamerstoelen, bijvoorbeeld als je er drie naast elkaar wilt zetten maar je net te krap zit, is dit bij een op maat gemaakte tafel geen issue. Een centimeter tafelblad meer of minder? Poten wijder uit elkaar? Geen probleem!

Bij de echte tafelspecialisten kun je bovendien vaak wel je voorkeur doorgeven ten aanzien het te gebruiken hout voor de tafel. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je veel of weinig knoesten in het blad wilt. Vanzelfsprekend blijft hout een natuurproduct en is het niet helemaal ‘maakbaar’. Dit is juist ook de charme van het materiaal!

 

Onderhoud van een boomstamtafel

Wellicht ben je een beetje angstig voor het gebruik van hout voor een tafelblad. Dit hoeft niet. Hout kan tegenwoordig goed behandeld worden, waardoor het minder vlekgevoelig is. Het wordt bijvoorbeeld afgewerkt met een matte lak die het blad beschermt tegen vlekken.

 

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.