kleur nieuwe vloer

Hoe kies je de perfecte kleur voor een nieuwe vloer?

door

in

 

Ga je binnenkort verhuizen, of ben je simpelweg toe aan een nieuwe vloer voor in je huidige woning? Er kan veel tijd in het kiezen van een nieuwe vloer gaan zitten. Ga je bijvoorbeeld voor laminaat, hout, of voor tapijttegels? En hoe kies je het juiste vloerkleed? Laminaat is vaak betaalbaar, gemakkelijk te leggen en te onderhouden en handig mee te nemen als je gaat verhuizen. Tegels daarentegen zijn niet verhuisbaar, maar wel gemakkelijk schoon te houden. Wil je een vloer die lekker warm is aan je voeten in de winter? Ga dan voor tapijt. Ook staat tapijt er om bekend dat het geluiddempend werkt. Naast je keuze voor een bepaald soort materiaal vloer kan het ook nog eens erg lastig zijn om te bepalen voor welke kleur vloer je wilt gaan. Kleuren zijn een belangrijk element voor het bepalen van de sfeer in je woning, dus het is handig om hier goed over na te denken en meerdere opties te overwegen. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van de kleur van je nieuwe vloer.

Ruimte vergroten of verkleinen?

Wil je de ruimte groter, of juist kleiner doen lijken? Donkere en warme kleuren zorgen ervoor dat de ruimte kleiner en wat knusser lijkt. Gezellig in de koude wintermaanden! Kijk hier echter wel mee uit; een teveel aan donkere kleuren in je woning kan leiden tot een somber resultaat. Wil je de ruimte groter eruit laten zien? Kies dan voor lichte en koele kleuren. Hierbij is het handig om de plinten dezelfde kleur te laten hebben als de vloer zelf. Ook iets om op te letten dus!

nieuwe vloer kleur kiezen
Weet jij al welke kleur je voor je nieuwe vloer kiest?

De sfeer van bepaalde kleuren

Vloeren stralen allemaal een bepaald soort sfeer uit, mede door de kleur van de vloer. Heeft de vloer een rood-oranje tint? Dit soort vloeren stralen vooral veel warmte uit. Wil je voor veilig gaan? Dan is bruin een goede keuze. Deze kleur kun je met veel andere kleuren combineren en straalt over het algemeen veel rust uit. Bruin is dus erg geschikt voor een slaapkamervloer. Om een gezellige, optimistische sfeer te creëren kun je gaan voor een vloer met een gele tint. Bij veel soorten vloeren, zoals bij tapijt tegels, is het gelukkig mogelijk om uit veel verschillende kleuren te kiezen. Kijk echter uit dat je niet teveel kleuren combineert, dit kan al gauw erg druk ogen.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.