jaloezie

Jaloezieën – een stijlvolle vorm van lichtverduistering in huis

Jaloezieën zijn een zeer handige manier om handmatig te bepalen hoe licht/donker je het wil hebben in je ruimte. Bij jaloezieën wordt echter vaak gedacht aan de ‘gewone’ luxaflex die wit is en die je in een groot deel van de kantoorgebouwen vind. Het is echter zo dat jaloezieën er in allerlei soorten en maten zijn. Het kiezen van de juiste jaloezieën is een heel waardevol aspect in het stylen van je huis. Het is dus verstandig om goed na te denken over wat je precies wilt. In dit blog hoop ik je erbij te helpen.

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken:
– Horizontale of verticale jaloezieën – dit spreekt voor zich
– Kleur jaloezie – dit spreekt ook voor zich
– Dikte van de latjes – dit hangt ook samen met het materiaal en met de samenhang van de jaloezieën
– Materiaal: Voor jaloezieën zijn er verschillende materialen. Ten eerste zijn er houten jaloezieën, zeker qua kleur een mooie optie. Het draagt bij aan een natuurlijke look die goed past bij ander houten meubilair. Tevens een vrij goedkope optie. Vergelijkbaar met houten jaloezieën zijn bamboe jaloezieën. Hierbij worden niet letterlijk bamboe staven gebruikt, maar stevige latjes gemaakt van bamboehout. Verder zijn er PVC-jaloezieën. Deze worden vrij veel gebruikt, ze zijn vrij stevig en toch niet zo duur. Deze zijn meestal wit. Aluminium jaloezieën zijn er ook, deze zijn in vele kleuren beschikbaar, zoals ook zwart. Ook al zijn deze wat duurder, het is een mooie en vooral moderne optie, en de jaloezieën zijn vaak erg flexibel en licht.
– De breedte van de jaloezieën – Ga je voor één brede jaloezie voor een grote ruit, of verdeel je een grote oppervlakte in kleinere onderdelen, wat iets minder praktisch is, maar wel een mooie, moderne en geavanceerde look geeft.

Er zijn dus veel opties die je kunt nagaan. Vraag ook eens advies aan iemand die verstand heeft van designing/styling of van jaloezieën/meubilair in het algemeen. Ook is het aan te raden om gelijk jaloezieën op maat te laten maken!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.