Een schilderij kiezen

Tips voor het kiezen van een schilderij

Een paar simpele kaarsen zullen hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn om uw woonkamer een gezellige en persoonlijke tint te geven. Wat foto’s hier en daar kan een goede bijdrage leveren, maar schilderijen zijn perfect om uw interieur echt leven in te blazen en karakter te geven. Maar het is niet eenvoudig! Hoe kiest u het schilderij dat bij u past?

Stijl

Denk eens goed na over waar u diep van binnen van houdt. Probeer uzelf te zijn voor 100 procent, en laat uw keuze niet bepalen door wat anderen mooi vinden. Er is natuurlijk niets mis met inspiratie opdoen en een kijkje te nemen in de keuken van een ander, maar ga ten alle tijden na of het daadwerkelijk bij u past.

Thema

Ga bijvoorbeeld in gedachte over bepaalde afbeeldingen die u een blij en gelukzalig gevoel geven. Dingen die te maken hebben met uw hobby’s en uw smaak op de juiste manier tentoonstellen. Op die manier komt u steeds dichterbij iets wat echt past bij u en uw interieur. Probeer ervoor te zorgen dat mensen die bijvoorbeeld bij u op bezoek komen gelijk de overeenkomst zien.

Kleur

Omdat het van groot belang is dat er een harmonie ontstaat tussen u en uw interieur is het ook niet onbelangrijk om ervoor te zorgen dat het door u gekozen schilderij matched met de kleuren in uw woonkamer, zodat het echt samen één wordt. Op die manier laat u zien dat het allemaal bij elkaar hoort, u inclusief.

De lijst

De lijst is iets wat meestal onderschat wordt, terwijl het werkelijk waar zó belangrijk is. Een lijst bepaald de sfeer van het kunstwerk en kan het alle kanten laten opgaan. Het moet ook matchen met de rest van het interieur. Let dus goed op wat voor lijst het schilderij bevat.

Het juiste formaat

De laatste tip gaat over het formaat van het schilderij. Om dit te bepalen is het erg belangrijk dat u weet waar u het schilderij wilt gaan plaatsen. Een klein schilderij op een grote, brede muur staat natuurlijk niet. Een breed schilderij op een smalle muur ziet er simpelweg ook niet uit. Ga dus goed na waar het schilderij komt te hangen en bepaal zo het juiste formaat.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.