Styling huis

Styling tips voor je huis

Het lijkt een enorme opgave als je je huis wilt inrichten zoals de huizen in de magazines zijn ingericht, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door creatief te zijn, tweedehands spullen te kopen en je innerlijke stylist te omarmen kun je echt je droomhuis creëren (zonder dat je heel je bankrekening hoeft te plunderen).

Kunstwerk

De eenvoudigste manier om je huis te stileren is om persoonlijkheid toe te voegen met een stukje kunst, bijvoorbeeld door een schilderij of een ander kunstwerk aan te schaffen. Let hierbij wel op de grootte; als het op kunst aankomt, zullen grote stukken altijd een grote indruk maken. Het is aan te raden om te investeren in een stuk waar je echt van houdt en om het op een voor jou belangrijke positie te plaatsen.

Meer groen
Meer groen in je huis is beter

Minder is meer

De term “minder is meer” betekent dat minder van iets een sterkere en aangenamere look geeft dan als de ruimte overweldigend wordt omdat er teveel spullen zijn geplaatst.
Sterke kleuren of patronen creëren een betere impact wanneer ze zuinig worden gebruikt in het interieurontwerp, dan wanneer veel van beide in één ruimte worden gepropt.
Dezelfde regel geldt voor het mengen van meubels; met meestal strakke lijnen en neutrale tinten kun je een uitstekend stuk toevoegen aan je interieur.

Meer groen in huis

Een van de favoriete en meest kostenefficiënte manieren om elke kamer te decoreren is om wat groen toe te voegen. Simpelweg wat kamerplanten toevoegen kan een wereld van verschil maken.
Het mooie van kamerplanten is dat ze helpen om de lijn tussen binnen en buiten te vervagen, waardoor ruimtes tegelijkertijd groter en frisser aanvoelen. Je kunt eenvoudig de stemming verbeteren met een interessante mand of pot die past bij de bestaande stijl van het interieur.

Patronen

In de natuur zijn overal patronen te vinden, zoals de schors van bomen of de stenen in een rivier. Natuurlijke patronen wekken bij de mens interesse op, dus waarom zou je ze ook niet binnen gebruiken? Let op dat je ook weer niet teveel hiervan implementeert. Balans is de sleutel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.