veiligheidspakketten voor buitendeuren

Veiligheidspakketten voor buitendeuren

Een inbraak is iets wat verregaande gevolgen kan hebben. Het is niet alleen ontzettend vervelend dat iemand jouw spullen heeft gestolen. Er komt ook nog eens bij kijken dat je hier psychologisch gezien ontzettend veel last van zal krijgen. Dat komt omdat er iemand zomaar jou huis in is geweest zonder dat je dit hebt doorgehad. Het is dan ook voor een hoop mensen heel beangstigend als iemand ingebroken heeft in hun woning. Met die reden is het dus vrij belangrijk om te investeren in de veiligheid van de woning om de kans op een inbraak zo veel mogelijk te verkleinen.

Veiligheidspakketten voor buitendeuren

Een manier waarop je dat kunt doen is door het aanschaffen van een veiligheidspakket. Dit is een pakketje waarin verschillende objecten worden geplaatst die kunnen helpen om de veiligheid van een buitendeur beter te maken. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de verschillende objecten die belangrijk zijn voor de deur en hoe je deze dan ook zo veilig mogelijk kan krijgen.

Deurbeslag

Het belangrijkste van de deur is natuurlijk het deurbeslag en daar bedoelen we het slot wat op de deur zit mee, maar ook de scharnieren. Het slot wat je kan kiezen, wordt vaak in verschillende keurmerken gecategoriseerd. Hoe beter het keurmerk is, hoe kleiner de kans is dat een inbreker dit makkelijk kan openbreken. Het is dus zeker lonend om tijd en energie te spenderen aan het nakijken van die keurmerken zodat je weet welke sloten het beste bestand zijn tegen een inbreker. Inbrekers gaan natuurlijk ook met hun tijd mee en weten al snel bij nieuwere sloten hoe zij moeten inbreken. Wanneer zij een slot zien met een goede beveiliging, denken zij wel twee keer na en kiezen ze er waarschijnlijk eerder voor om het huis over te slaan en te zoeken naar een woning waar een veel slechter slot aanwezig is. Er is natuurlijk een slot onder de klink, maar je kunt ook nog extra sloten plaatsen aan de bovenkant en onderkant van de deur. Hierdoor heb je drie sloten op de deur waardoor de inbreker dus ook drie keer zo hard zijn best moet doen om een slot open te breken. Ook dit is dus een goede manier om inbrekers buiten te houden en je interieur veilig te houden.

deurbeslag
Wilt u uw deurbeslag beter beveiligen?

Scharnieren

Als laatste is het belangrijk om een kijkje te nemen bij de scharnieren van de deur. Je denkt niet altijd na bij scharnieren omdat je de verwachting hebt dat deze wel goed zullen zijn, maar wanneer je kiest voor scharnieren met dievenpennen weet je pas echt zeker dat er niet zomaar iets kan misgaan met het slot. Ook de scharnieren verdienen dus iets meer aandacht bij de beveiliging.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.