hexagon tegels

Hexagon tegels: de nieuwste trend

door

in

Ben jij op zoek naar nieuwe tegels voor in je badkamer, wc of keuken en ben je dol op trends? Dan ben je vast en zeker fan van de zogeheten hexagon tegels. Dit zijn zoals de naam het al zegt tegels in een zeshoek, en ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen en zelfs met patronen erop. Hexagon tegels zijn al jaren ontzettend populair, waarschijnlijk doordat ze zo lekker anders zijn dan anders. Mensen die ervan houden om unieke accenten in hun huis aan te brengen zouden dan ook eerder kiezen voor hexagon tegels dan mensen die van basic houden. Het is dus heel erg van jouw smaak en lef afhankelijk of deze bij je passen of niet.

Hoe breng je hexagon tegels aan op de muur?

Je zou misschien denken dat je hexagon tegels op dezelfde manier op de muur aanbrengt als andere tegels, en in principe is dat ook zo. Je moet alleen wel even stilstaan bij het feit dat ze door hun afwijkende maat aan de bovenkant zullen uitsteken. Aan de onderkant spreekt het voor zich dat je ze bij laat snijden tot het gewenste formaat, en hetzelfde doe je natuurlijk op de vloer. Maar hoe werk je hexagon tegels aan de bovenkant van de muur af?

Je kunt ervoor kiezen om de rij met tegels door te laten lopen tot het plafond, maar als je dat niet doet heb je twee opties. Je kunt enerzijds de tegels bij laten snijden en zo de rij met tegels in een rechte lijn laten stoppen, of je kunt de hexagon tegels in zijn geheel plaatsen, en dus de bovenste rand lekker om en om laten plaatsen. Dit ziet er heel creatief uit, maar sommige mensen vinden dat net iets teveel van het goede. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt. Zoek gerust eens voorbeelden op van de diverse manieren, en beslis dan pas hoe jij ze wilt afwerken.

tegels
WIl jij ook nieuwe tegels?

Andere trends op tegel gebied

Vind jij die hexagon tegels heus mooi, maar wel een beetje teveel van het goede? Dan zijn er natuurlijk nog tal van andere opties. Of je nu een mooie tegel zoekt voor de badkamer, het toilet of in de keuken, de keuze is echt groot. Ga bijvoorbeeld voor een tegel met fotografische print, bijvoorbeeld van beton of hout. Een betonlook tegel geeft een hele neutrale, stoere uitstraling, wat als vloertegel goed past bij witte hexagon tegels op de wand. Betonlook tegels worden vaak gebruikt in industriële interieurs, maar eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Ze zijn namelijk heel erg neutraal, en je kunt ze combineren met alle stijlen en sferen.

Houtlook tegels

Als laatste zijn er natuurlijk ook nog houtlook tegels. Dit zijn langwerpige tegels met een houtprint, die tevens in veel gevallen niet van echt te onderscheiden is. Hout heeft natuurlijk een hele warme, knusse uitstraling, maar het is niet echt onderhoudsvriendelijk. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een houtlook tegel op de vloer, eventueel gecombineerd met hexagon tegels op de wanden. Deze combinatie is in zowel badkamers en toiletten als in keukens erg populair, en het is niet moeilijk te zien waarom.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.