Warme woonkamerkleuren

Warme woonkamerkleuren

Een warme kleur in je interieur

De wintermaanden zijn bij uitstek de periode, om wat meer gezelligheid in je woonruimte te brengen. Zomers’s zijn de koelere kleuren actueel. Blauw, wit en bepaalde tinten grijs, geven de woonstijl een frisse, strakke uitstraling. Net als bij de kledingkeus, zal de inrichting veel zeggen over bepaalde types mensen. Warme, gezellige kleuren vindt je eerder bij mensen die extravert zijn. Dit is natuurlijk niet een wet van Meden en Perzen. Een interieur kan ook precies het tegenovergestelde zijn van iemand. Mensen die erg op zichzelf zijn en wat koeltjes overkomen kunnen best een woonkamer hebben met warme kleuren. Warme kleuren in de living brengen je op je gemak en je kunt er goed bij ontspannen. Koele personen hoeven dus niet persé een strakke, witte inrichting te hebben.

Welke warme woonkamerkleuren zijn trendy?

De kleuren in je woonkamer bepalen voor een groot gedeelte de sfeer. Niet enkel de kleuren van de meubels, maar vooral ook de wandkleuren kunnen een stempel drukken op het interieur. Na een stressvolle dag is het heerlijk om op je bank neer te ploffen en te ontspannen bij warme tinten. Deze geven ruimte en rust in je hoofd.

Warme woonkamerkleuren
Accessoires om een warme woonkamer te krijgen

Kleurencombinatie

Het is voor veel mensen moeilijk, om in hun interieur de juiste kleurencombinatie te maken. Heb je een moderne woonstijl met veel wit en grijs en is het de bedoeling om een warmere aanblik te krijgen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden die geschikt zijn om een warmere, gezellige woonkamer te krijgen. Voeg accessoires in een warme kleur toe en er ontstaat een andere uitstraling in je huis.
De kleuren die je als warm kunt bestempelen zijn rood, geel en oranje. Alle kleuren die je krijgt door deze drie kleuren te vermengen kunnen aangeduid worden als warm.
Paarsachtige en lila-tinten zijn weliswaar een menging van rood met blauw, (blauw is een koude kleur) maar kunnen in bepaalde gradaties warm overkomen. Paars ligt in de kleurencirkel dicht bij de warme kleuren, evenals de tegenoverliggende groene kleur.

Welke accessoires?

De accessoires die je kunt gebruiken om de warme kleur in je woonruimte te brengen zijn:

  • Kussens
  • Kaarsen en kaarsenstandaards
  • Bloempotten en producten voor aan de wand
  • Deurmatten

Wil je het grootser aanpakken, dan is het veranderen van gordijnen en kleuren op de wand een optie die meer geld kost.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.