boormachine

Een Senco boormachine

door

in

Als je nieuw gereedschap wilt aanschaffen dan is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen die je nodig hebt. In ieder huishouden is een boormachine echt onmisbaar. Wanneer je op zoek bent naar een Senco boormachine dan kun je veel verschillende soorten vinden. Alles van een compacte boormachine tot een pneumatische boormachine. Al het gereedschap van Senco heeft een goede kwaliteit. Afhankelijk van het niveau van professionaliteit die je zoekt kun je verschillende zware boormachines aanschaffen. Veel boormachines van Senco kunnen zwaar werk aan maar blijven zeer compact. Hierdoor is Senco zeer geschikt voor diverse klussen en kan zeker gebruikt worden voor huis-tuin-en-keukengebruik.  kun je kijken naar gereedschap van Makita. 

Soorten Senco boormachines

Afhankelijk van het soort boormachine die je zoekt, kun je bij het merk Senco verschillende soorten vinden. Een boormachine die alleen geschikt wordt voor lichte kluswerkzaamheden zal minder nodig hebben dan wanneer je flink gaat klussen. Daarnaast maakt het soort materiaal waarin je gaat boren tevens uit. Als je thuis dik beton hebt waar je lastiger doorheen komt dan is een klopboor noodzakelijk. Wanneer je niet te veel energie en kracht wil steken in het boren en klussen is een pneumatische boormachine aan te raden. Een boormachine die een pneumatisch slagmechanisme heeft werkt door dit mechanisme effectiever. In tegenstelling tot een klopboor hoef je hierdoor geen kracht te zetten. 

klussen met boormachine
Klussen tijdens een verbouwing met een boormachine

De instellingen van de Senco boormachine

Als je gaat boren dan is het handig om te kijken naar de instellingen die je hebt staan. Wanneer je gaat boren zul je eerst een geschikte boor kiezen om in de boormachine te draaien. Afhankelijk van het gatgrootte die je niet boren zijn verschillende schroefjes verkrijgbaar. Daarnaast zul je kijken naar het soort materiaal waar de schroef voor geschikt is. Als je de schroef in de boor gezet hebt dan kun je twee standen kiezen. De stand ´laag´ is voor schroeven, wanneer je gaat boren dan zul je de stand ´hoog´ aan moeten zetten. Met de boorknop zelf kun je de snelheid van het boren handmatig aanpassen. Door de pistoolgreep gaat dit heel geleidelijk. Dit is zowel voor boren als voor schroeven heel prettig. Als je tot een bepaalde diepte moet boren, dan is het fijn dat je met de boorknop de snelheid aan kan passen naarmate je dieper boort. Een handige tool is een boorstop die je als accessoire kunt gebruiken. Wanneer je eenmaal bezig bent, dan kun je ook een stuk tape om het boortje plakken als maatstaf.

Klopboormachines van Senco

Boormachines en schroefmachines van Senco zijn ook verkrijgbaar met een klopfunctie. Een klopboormachine heeft verschillende sterktes. Net als een boormachine zonder klopfunctie roteert de boormachine waardoor je kunt schroeven en boren. Een klopfunctie Is in feite dat naast het ronddraaien van de boor de boor ook op en neer beweegt.  Een klopfunctie zorgt ervoor dat de boormachine meer kracht heeft. Hierdoor kun je door elke muur boren. Voor harde materialen zoals beton en steek is de klopfunctie nodig. Wanneer je thuis dikke muren hebt of speciale klussen dan is het zeker aan te raden een boormachine aan te schaffen met de klopboorfunctie bij Spijkerspecialist.nl.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.