raamkozijn

Raamkozijn bestellen

Wanneer je raamkozijn aan vervanging toe is, kun je uit verschillende soorten kozijnen kiezen. Het vervangen van je raamkozijn kun je zelf doen. In slechts een paar stappen is het kozijn al vervangen. Je zult eerst het kozijn in moeten meten. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je kijken naar het soort raam dat geschikt is. Afhankelijk van de eisen die je stelt kun je kijken naar verschillende materialen. Kunststof als materiaal is zeer geschikt als je kozijnen gaat bestellen. Het materiaal is zeer duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Op de lange duur is kunststof door de lage onderhoudskosten zeker voordelig.

Kunststof raamkozijnen of hout

Als je een nieuw raamkozijn gaat bestellen, dan zijn raamkozijnen van kunststof zeer geschikt. Een raamkozijn van kunststof heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van andere kozijnen. Kozijnen van zachthout en hardhout hebben meer onderhoud nodig. Hout moet ten minste elke 5 of 6 jaar opnieuw geschilderd worden. Dit is nodig om houtrot te voorkomen en een langere levensduur te garanderen. Daarnaast is het belangrijk hout goed schoon te houden. Zacht hout heeft elk jaar een schoonmaakbeurt nodig om houtrot te voorkomen. Zacht hout is de goedkoopste optie. Voor minder onderhoud en jaarlijkse kosten is hardhout meer geschikt. Wil je helemaal geen onderhoudskosten, dan is kunststof de beste keuze. 

Kozijnen
Wil jij ook nieuwe kozijnen?

Kunststof kozijnen of aluminium

Een andere optie is een raamkozijn van aluminium. Kozijnen van aluminium zijn stevig, duurzaam en isoleren beter dan hout. Aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Het trekt geen vocht aan en is niet gevoelig voor zonlicht. Het nadeel van aluminium is dat het duurder is in aanschaf. Daarnaast kan aluminium niet altijd geplaatst worden. Aluminium kan niet geplaatst worden tegen materialen als koper, lood, kalk, cement, hout en staal. Je zult er dan een speciale beschermlaag tussen moeten plaatsen. Verder kun je aluminium niet verven. Je zult dus meteen de juiste kleur moeten kiezen. Kunststof kan overal geplaatst worden en gaat langer mee dan aluminium. Daarnaast isoleert kunststof beter dan aluminium. 

Voordelen van kunststof kozijnen

Wanneer je een raamkozijn gaat bestellen bij www.meneerkozijn.nl dan is kunststof een goede keuze. Kunststof heeft veel voordelen ten opzicht van andere soorten materialen. Zo heeft kunststof weinig onderhoud nodig. Elke twee jaar kun je met een sopje de kozijnen schoonmaken. Meer dan de twee jaarlijkse schoonmaak is niet nodig. Kunststof ziet er tegenwoordig net zo goed uit als hout, mits je kiest voor een raamkozijn met houtstructuur. Hierdoor lijkt het alsof je houten kozijnen hebt, maar heb je de voordelen van kunststof. Andere voordelen van kunststof zijn dan ook dat het laag is in onderhoudskosten. Waar je met een doek en schoonmaakmiddel klaar bent zal een houten kozijn geschilderd moeten worden. De isolerende waarde van kunststof is daarnaast beter dan die van hout en andere materialen. Voor de jaarlijkse energierekening is dit dan ook een goede reden om voor kunststof raamkozijnen te kiezen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.