Meer kleur in de badkamer

Meer kleur in de badkamer

door

in
Geef meer kleur aan je badkamer

Als je van plan bent om meer kleur aan jouw badkamer te geven, je of wilt de kasten en muren een frisse look geven, willen we je daarbij graag een beetje adviseren. Het maakt niet uit hoe gedurfd de kamer er zal uitzien,de gebruiker moet wel rekening houden met bepaalde regels als het over de kleurenselectie gaat.

Het kleurenwiel
Jullie kennen waarschijnlijk allemaal het kleurenwiel dat een hele waaier aan kleuren weergeeft? Maar heb jij je al eens afgevraagd waarom bijvoorbeeld paars en geel samengaan? Wel de meeste kleurenschema’s zijn rechtstreeks afkomstig van het kleurenwiel en daarop zien we dat beide kleuren tegenover elkaar staan, waardoor ze complementair zijn. Groen en blauw staan naast elkaar wat betekent dat ze analoog zijn. Dus om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je over een kleurenwiel kan beschikken.

Meer kleur in de badkamer
Creëer meer kleur in de badkamer met behulp van gekleurde tegels. Deze zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Kies drie kleuren
De regel van drie is een goede leidraad voor het maken van een kleurenschema voor een badkamer. Kies voor een neutrale, een rijke en een accentkleur. Gebruik de neutrale kleur voor 70 procent van de inrichting, de lichte kleur voor 20 procent en de accentkleur voor 10 procent. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om neutrale kleuren te combineren. Bijvoorbeeld wit, cacao bruin en licht groen geven een koel, mooi en klassiek uitzicht. Ook met natuurlijk geïnspireerde tinten kun je leuke combinaties maken, zodanig dat je badkamer een organische uitstraling krijgt. Zoals bv. het gevoel van de zee en het strand.

Volg de regel van drie
Het maakt niet uit welke kleuren je gekozen hebt, je moet er altijd voor zorgen dat een gebruikte kleur minstens drie keer voorkomt in de badkamer. Zo kan je een zijde van de linnenkast, een deurtje van de wastafel en nog een kleiner of groter deel van een meubelstuk dezelfde kleur geven.

Kijk naar de rest van uw huis
Als je twijfelt bij het kiezen van de kleuren voor je badkamer pik dan een accentkleur op in je leefruimte en gebruik dit als dominante kleur in je badkamer.Combineer het eveneens met twee bijpassende kleuren. Hoewel de badkamer meer als een privéruimte kan beschouwd worden zal het geven van wat meer kleur aan je badkamer zeker de totale esthetiek van jouw huis verbeteren.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.