Kamer en suite maken

Kamer en suite maken

door

in
De woonkamer wordt gezien als het kloppend hart van je huis. Een ruimte waar geleefd wordt en waar je stijl volledig tot uiting komt. Om meer stijlen te creëren is een kamer en suite maken de perfecte oplossing. In oude woningen kom je deze concepten nog veelal tegen.

Kamer en suite voor de luxere huizen

In de 19e eeuw was een kamer en suite een standaard in de luxere huizen. De kamer en suite met schuifdeuren was een veel geziene trend in woonhuizen, maar verdween gedurende de 20e eeuw steeds meer. De kamer en suite is de laatste jaren weer teruggekeerd in het woonbeeld. Het is nu heel goed mogelijk om dit concept in bestaande en nieuwe huizen te plaatsen.

Kamer en suite maken
Bij het maken van een kamer en suite moet er goed op letten dat het goed bij het interieur past.

Twee stijlen van kamer en suite

Er zijn meerdere manieren om scheidingsmuren aan te brengen in de woonkamer. Er is bijvoorbeeld de belle-époquestijl. Een scheiding die gekenmerkt wordt door de taps toelopende doorloop van kasten, bewerkte lijsten, hoge deuren en geboste panelen. Een stijl die je terug ziet in de oude statige herenhuizen. De andere stijl is de jaren-30 stijl, waarbij de strakke profielen, glas-in-loodramen en vlakke panelen kenmerkend zijn. Een stijl die een stuk strakker is dan de eerste stijl en vaker voorkomt in de gewone luxere woningen.

Kamer en suite laten maken door een erkende vakman

Om een kamer en suite te maken is het belangrijk om te kijken naar de stijl die bij je past. Heb je een moderne woning dan is het kiezen voor de jaren-30 stijl de beste optie. Een oude woning met hoge plafonds is beter geschikt voor de andere stijl. In een nieuwbouwwoning is de jaren-30 stijl perfect toe te passen. Een kamer en suite maken kan je het beste overlaten aan een erkende timmerman. Deze zorgt ervoor dat alles naadloos aansluit en in elkaar overloopt. Zo weet je zeker dat je geen schade oploopt of dat je deuren vroegtijdig moet vervangen. Een kamer en suite creëert zeker een meerwaarde voor de woning.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.