dakkapellen

Prefab dakkapellen

door

in

Wanneer je in huis een kamer te kort komt, ga je automatisch kijken wat je eraan kunt doen om dat op te lossen. Nadat je alle mogelijkheden tegen elkaar afgewogen hebt, kom je al snel tot de conclusie dat het aanbouwen van een extra kamer aan huis een kostbare oplossing is. Een veel goedkopere en snellere oplossing is het plaatsen van een dakkapel. Dat kan wanneer je een huis hebt met een schuin dak. De ruimte die je daardoor krijgt kan worden benut voor een kinderkamer of studeerruimte. In veel gevallen wordt zo’n ruimte ook gebruikt voor een extra slaapkamer.

Er zijn meerdere soorten dakkapellen.

Om een dakkapel te plaatsen kun je besluiten om dat te laten doen door een aannemer. Laat eerst een offerte maken, voordat je de opdracht geeft. Hij kan de dakkapel op het dak opbouwen. Daarvoor zal hij eerst op het dak de ruimte vrij maken waar de dakkapel moet komen. Je moet wel vooraf besloten hebben wat je wilt hebben zoals: de grootte, hoeveel ramen, soorten ramen, wat voor glas en het materiaal. Je kunt een dakkapel laten maken van hout, maar ook kunststof is aantrekkelijk. Kunststof is aantrekkelijk, omdat het geen onderhoud vergt. Hout moet je regelmatig laten schilderen. Omdat het in de meeste gevallen hoog is,laat je een schilder dat werk laten doen. Die kosten kun je besparen door kunststof te gebruiken. Het opbouwen van een dakkapel kost ongeveer drie dagen. Je kunt ook een prefab dakkapel laten plaatsen.

prefab dakkapel
Een prefab dakkapel laten plaatsen

Een prefab dakkapel

Voordat je een prefab dakkapel besteld ga je eerst kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je kiest een dakkapel uit dat je wilt hebben. De prefab dakkapel kan van hout of kunststof zijn. Een dakkapel die van kunststof wordt gemaakt heeft een houten of een stalen constructie nodig. Een dakkapel moet een voldoende stijfheid hebben. Je kunt kiezen uit een houten frame met een kunststof of polyester afwerking.
Alle onderdelen van de dakkapel worden hierbij vooraf in een fabriek of werkplaats gemaakt. Dat wordt gedaan bij een dakkapellenspecialist. Hierbij moet je denken aan de zijwanden, het kozijn en het dak. Het dak en zijwanden worden in de fabriek geïsoleerd en waterdicht gemaakt. Ook het glas wordt er geplaatst, zodat de dakkapel kant en klaar naar de klant wordt gestuurd.

De isolatie platen

De zijwanden en het dak worden in de regel voorzien van hoog isolerende platen. Deze bestaan uit een dikke schuimlaag met een boven- en onderplaat. In deze platen tussen het schuim en de onder- en bovenplaat zijn houten latten gemonteerd. Ze zorgen voor de stevigheid.

Het plaatsen van de dakkapel

Op de afgesproken datum zal de aannemer de ruimte op het dak vrijmaken waar de dakkapel moet komen. Een kraan is aanwezig om de dakkapel op het dak te plaatsen. Deze plaatsing gaat over het algemeen snel. Wanneer de prefab dakkapel is geplaatst kan de aannemer het geheel afwerken. Zowel aan de buiten- als binnenzijde moet het worden afgewerkt. Wanneer de afspraken vooraf goed zijn gemaakt kan de plaatsing en afwerking binnen een werkdag een voldongen feit zijn.

Bron: www.jouwinboedel.nl


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.