VCA basis

VCA Basis: Goed voorbereid de werkvloer op

door

in

Heeft jouw werkgever gevraagd om een VCA Basis diploma te overhandigen? Dan kun je het beste direct met de cursus te beginnen. Deze basiscursus moet er namelijk voor zorgen dat je voldoende algemene kennis hebt om veilig op de werkvloer te kunnen handelen. Je moet dan wel naar de specialisten gaan kijken waar je de cursus kunt gaan doen. Een van deze specialisten is In1keerVCA. Maar wat behandelt de cursus allemaal en is het wel te volgen als je een fulltime baan hebt? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit, zodat je eenvoudig kunt gaan starten met de cursus.

VCA Basis gaat voor veiligheid

Bij VCA Basis draait het allemaal om veiligheid op de werkvloer. Je moet hiervoor de wet- en regelgeving weten. Want wat geldt er allemaal als je in risicovolle werkomgevingen te werk gaat? Er zijn verschillende wetten en regels die ervoor moeten zorgen dat grote risico’s voorkomen worden. Echter zijn risico’s niet altijd uit te sluiten. Je moet dan weten wat je allemaal kunt gaan doen om te voorkomen dat er bedrijfsongevallen plaats gaan vinden. Dit kan soms al het hanteren van bepaalde machines zijn waar je enige kennis over moet hebben. Dit wordt daarom meegenomen in de cursus.

De gevaarlijke situaties veilig maken

Naast de wet- en regelgeving wordt er bij VCA Basis ook naar de praktijk gekeken. Er komen verschillende voorbeelden aan bod waaruit een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Maar hoe ga je hier precies mee om? Op voorhand moeten er al maatregelen getroffen worden, zodat de eventuele situaties ook niet kunnen gebeuren. Mocht een situatie toch voor komen, dan kun je aan de hand van handelingen erger voorkomen. Daarom worden ook beschermingsmiddelen en hulpmiddelen meegenomen in de training die je aan het volgen bent. Met de juiste kennis kun je jouw collega’s in veiligheid stellen.

VCA basis examen
Goed voorbereid op de werkvloer met een VCA Basis diploma

Gevaarlijke stoffen op de werkvloer

De VCA Basis gaat echter verder dan dat. Gevaarlijke stoffen worden ook meegenomen in de cursus. Je bent niet altijd werkzaam met deze stoffen, maar het kan voorkomen dat het bedrijf deze wel bezit. In dit geval moet je toch weten wat je moet doen als een bepaalde situatie zich voordoet. Afhankelijk van of jij de cursus klassikaal of online gaat volgen, zullen er verschillende voorbeelden getoond worden. Dankzij de flexibiliteit van de cursus leer je echter wel naast jouw dagelijkse werkzaamheden hoe je overal mee om moet gaan en hoe je het veilig gaat maken.

Klaar voor het examen

De VCA Basis cursus is dus zowel klassikaal als online te volgen. Je hoeft hierdoor niet volledig in de schoolbanken te zitten als dit niet mogelijk is in verband met een fulltime baan. Je kunt het gewoon in jouw eigen tijd uit gaan voeren en ervoor zorgen dat je jezelf klaarstoomt voor het examen. Tijdens het examen wordt jouw algemene kennis gevraagd en krijg je bij een succes een diploma uitgereikt. Dit diploma kun je overhandigen aan jouw werkgever als ernaar gevraagd wordt en je maakt de weg voor jezelf vrij. Wacht dan ook niet langer en haal je diploma middels In1keerVCA.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.