Stijlvolle Fauteuils

Waarom kiezen voor een fauteuil?

Een fijne zitstoel. Zo simpel is zijn fauteuils te omschrijven. Ze voegen altijd iets speciaals toe aan een ruimte. Behalve dat de fauteuils lekker zitten, zijn het stoelen met een enorme uitstraling. Een fauteuil heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. En dus is er altijd een fauteuil die perfect aansluit bij de rest van je interieur.

Niet meer op de vingers van twee handen te tellen

De stijlen en uitvoeringen van fauteuils zijn al lang niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Behalve het uiterlijk dat erg belangrijk is, behoort een fauteuil altijd goed te zitten en comfort te bieden. Heel vaak zie je fauteuils in de directe nabijheid van de bank. Een must is dat echter niet. De stoelen lenen zich ook prima om een loze hoek invulling te geven en een tweede relaxplek te creëren. In de hoek zet je er dan een bijzettafeltje bij en met een kleed maak je het ‘hoekje’ helemaal af. Vervolgens is het een kwestie van ontspannen op je fauteuil, want daar leent de stoel zich meer dan uitstekend voor.

rode fauteuil
Mooie rode fauteuils

Ook ideaal voor in de wat kleinere woning

Een fauteuil is ook ideaal als je een wat kleinere woning hebt. Je neemt dan gewoon een wat kleinere bank en een fauteuil al dan niet in dezelfde stijl. Voordeel van een fauteuil is dat je ze steeds gemakkelijk kunt verplaatsen, je doet een beroep op de stoel daar waar dat nodig is. Je kunt overigens fauteuils kopen in de vorm van een relaxfauteuil, een draaifauteuil en stoelen die een sta-op-functie hebben. Deze laatste soort is perfect voor mensen die wat moeite hebben met opstaan door bijvoorbeeld rugklachten. 

Heel wat knopen door te hakken

Je moet wel heel wat knopen doorhakken voor je eindelijk je perfecte fauteuil hebt gevonden. Denk maar eens aan het materiaal. Veel mensen denken dat de stoel altijd uitgevoerd is in leer. Dat is echter een misvatting, want fauteuils heb je ook in stoffen uitvoeringen. De uitvoering in leer heeft wel wat voordelen. De stoel van leer kan namelijk prima tegen een stootje en uiteraard is leer een duurzaam materiaal. Aan een leren fauteuil heb je ongelooflijk lang plezier. 

Fauteuils zijn zowel in leer als in stof leverbaar

Fauteuils van stof nodigen aan de andere kant weer meer uit om op te gaan zitten. Ze zijn wat vriendelijker. Kies je voor stof, dan heb je tegenwoordig de keuze uit zo’n beetje alle kleuren van de regenboog. De kleur is wel belangrijk en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de stoel. Belangrijk is verder het zitkussen en de rugleuning van de stoel. Je kunt eventueel in bijbehorende stof extra kussens laten maken voor je fauteuil om zo nog meer comfort te ervaren. De fauteuils kun je overigens prima combineren met de rest van je meubilair en de inrichting. Wat je echter vooral zal verrassen is het zitcomfort van de stoel.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.