3 manieren voor een lichtere woonkamer

door

in

Komt er maar weinig natuurlijk licht binnen in jouw woonkamer? Dit kan ervoor zorgen dat je huis een beetje als een donker hol gaat voelen. En dit is natuurlijk niet het gevoel wat je wilt creëren. Aan de hoeveelheid ramen in je huis kun je helaas maar weinig doen. Gelukkig zijn er wel andere oplossingen om je huis iets lichter te laten lijken. In deze blog vertel ik je hoe!

Een lichte basis

Het gebruik van kleur op je muur en je vloer kan veel doen voor een kamer. Hebben deze allebei een donkere kleur, dan lijkt je woonkamer automatisch al een stuk donkerder. Bovendien geeft dit ook het gevoel dat een kamer kleiner is dan dat hij daadwerkelijk is. Als je lichte kleuren gebruikt daarentegen, lijkt je kamer veel lichter en krijgt het ook een meer open sfeer. Vooral als je weinig natuurlijk licht in je woonkamer hebt, is dit een goede manier om toch een donker gevoel te vermijden. Hetzelfde geldt voor de kleur van je vloer. Zelf had ik lange tijd donkergrijze vloerbedekking in mijn huis liggen. Dit lag er al toen ik mijn huis kocht en ik had het dus gewoon maar laten liggen. Na een aantal jaar besloot ik het toch eens te veranderen. Ik koos voor een lichte kleur laminaat van het merk Quickstep. Dit deed ik niet omdat ik heel erg over het licht had nagedacht, maar gewoon omdat ik het mooi vond. Pas toen het er lag, had ik door wat een verschil dit maakt. Mijn woonkamer leek enorm veel lichter en daardoor ook ruimer. Denk jij na deze blog er ook over om je vloer te vervangen, dan kan ik Quickstep laminaat zeker aanraden. Het is van goede kwaliteit en ze hebben een super groot aanbod aan kleuren en soorten laminaat. Quickstep laminaat kopen kan zelfs online!

Manieren om een lichtere woonkamer te krijgen
Manieren om een lichtere woonkamer te krijgen

Laat het licht reflecteren

Hoewel het licht misschien maar vanaf 1 kant van de woonkamer komt, kun je laten lijken alsof het uit meer hoeken schijnt. Dit kun je namelijk doen door spiegels op te hangen. Spiegels zijn een slimme manier om de illusie te geven van meer licht in je kamer. Door ze strategisch op te hangen, lijkt het alsof er veel meer natuurlijk licht in de ruimte valt. En wat is dan een strategisch plek? Tegenover het raam is de meest logische keuze en dit zal ook het meeste effect hebben. Ook in een hoek van de kamer werkt deze truc vaak goed. Experimenteer een beetje met verschillende plekken en je ziet vanzelf wat werkt voor jouw woonkamer!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.