Een leren bank kopen

Een leren bank kopen

Indien je een leren bankstel wilt kopen, moet je je vooraf afvragen of je daar verstandig aan doet. Een leren bankstel heeft natuurlijk zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Een leren bankstel staat over het algemeen bij elke soort inrichting van een woonkamer. Daarbij zijn de meeste bankstellen zo gemaakt dat je er gemakkelijk in kunt zitten. Tijdens de zomermaanden zal een leren bankstel fris aandoen, maar vaak tijdens de wintermaanden een broeierig effect hebben. Nu is het daarbij wel afhankelijk van het soort leer dat er wordt gebruikt. Het leer voor een bankstel kun je in 2 hoofdgroepen verdelen namelijk: echt- en kunstleer.

De aanschaf

Indien je naar een winkel gaat om een leren bankstel te kopen, laat je dan goed voorlichten. Een kunstleren bankstel is goedkoper dan een van echt leer. Een kunstleren bankstel kan ook na een verloop van een tijd gaan afbladderen. Een echt leren bankstel zal dat niet doen. Een kunstleren bankstel is, als er met een vloeistof op is geknoeid, over het algemeen vrij eenvoudig schoon te maken. Met een vochtig doekje schoonmaken en met een droge doek nawrijven. Wanneer het echt leer is, zal het vaak moeilijk zijn om het schoon te maken. Bij echt leer zal het vuil gemakkelijker in het leer kunnen doordringen. Dat moet je voorkomen door snel te handelen.

Een leren bank kopen
Een leren bank kopen is altijd een goed idee!

Wanneer een winkelier je een leren bankstel wilt verkopen, maar je vertrouwd het niet of het echt leer is, kan je dat gemakkelijk achterhalen. Druk moet een natte duim gedurende 10 seconden hard op het leer. Wanneer je je duim weghaalt, en je afdruk is na 10 seconden nog zichtbaar, dan heb je echt leer.

Een leren bankstel wordt ook vuil. Laat het altijd door een specialist schoonmaken. Hij weet precies wat voor middel er gebruikt kan en moet worden. De specialist zal het bankstel, wanneer het is gereinigd, ook impregneren. Het leer heeft namelijk een voeding nodig om het behoud te verlengen. Ook een bank van kunstleer moet worden gevoed. Ook zal een vuilafstotende stof worden aangebracht, zodat bij echt leer het vuil niet zo snel in het leer kan doordringen.

 Naar boven

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.