Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

De laatste jaren is de Scandinavische interieur niet meer weg te denken bij de woontrends. Het simpele design dat voor een rustgevende sfeer in huis zorgt is al jaren favoriet bij menig huishouden. Het is niet alleen meer bij trendy woonwinkels te vinden, maar ook de grote woonwinkels en warenhuizen spelen helemaal mee met deze trend.

Wat is Scandinavisch interieur?

Er bestaat geen uniforme beschrijving van wat Scandinavisch interieur of stijl precies inhoud. Toch weet iedereen al snel wat er met deze term bedoeld word. De noordelijke stijl is zich namelijk goed te kenmerken aan de zacht getinte kleuren en de eenvoudige design. Een Scandinavisch interieur straalt altijd veel rust uit. Typisch zijn het gebruik van stoffen, zoals dekens en kussen in de lichte kleuren die we zo gewend zijn. Natuurlijke elementen en grondstoffen zijn ook kenmerkend voor deze stijl. Leisteen, emaillen en porselein zien we veel terug.

Scandinavisch interieur
Scandinavisch interieur kun je ook in jouw woning creëren.

Planten

Wat we ook veel terugzien bij een Scandinavisch interieur zijn planten. Vaak vetplanten en cactussen, planten die niet veel aandacht of onderhoud van zich vragen. Je maakt je Scandinavische interieur pas helemaal af met een goed aantal planten in huis. Een mooie hangplant die sierlijk van een kast of in een hanger zit maakt je interieur gelijk helemaal sfeervol en passend in de stijl.

Makkelijk te combineren

Het mooie van deze stijl is dat het eenvoudig te combineren is. Vanwege zijn neutrale tonen valt het niet snel buiten de smaak met het bestaande interieur. Het is dus heel eenvoudig om langzaam aan steeds meer een Scandinavische stijl op te gaan met je interieur zonder de boel helemaal te verbouwen.

Een Scandinavisch interieur is dus herkenbaar aan de neutrale tonen, zachte kleuren en eenvoudig design. Tegenwoordig kan iedereen heel eenvoudig zijn interieur omtoveren in de Scandinavische stijl. De grote woonwinkels spelen namelijk goed in op de vraag naar deze producten en het is dus eenvoudig om aan te schaffen. Kies voor mooie meubels, kussen en kleden en maak het helemaal af met een paar mooie planten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.