Gekleurde bank in woonkamer

Gekleurde bank in woonkamer

Een gekleurde bank in je woonkamer… zou je dat wel doen?

De trend in de woonkamer:

Wanneer je een kijkje in de gemiddelde woonkamer neemt, zie je niet veel gekleurde banken; de meest voorkomende kleuren zijn toch wel grijs, zwart en taupe.
Waarom kiezen de meeste mensen voor juist deze, toch wel wat saaie, kleuren?
De bovengenoemde kleuren zijn vertrouwd en worden daarom zo vaak gekozen. De gedachte erachter is dat zo’n getinte kleur makkelijk te combineren is met andere, fellere kleuren. Bovendien is het voor veel mensen een veilig idee, want ‘iedereen’ heeft zo’n kleur bank, dus zo val je tenminste niet op.
Het kan ook anders:

Gekleurde bank in woonkamer
Een gekleurde bank in woonkamer kan veel doen voor de uitstraling.

De muren:

Juist een gekleurde bank is makkelijk te combineren in je interieur: je kunt hem goed combineren met een witte muur, of in ieder geval met een zelfde kleur voor al je muren. Dan brengen de muren de nodige rust in je interieur aan en zorgt je bank juist voor het contrast. Dit is dus juist in tegenstelling tot wat beschreven is bij ‘de trend’ waar de bank juist voor de rust in je woonkamer zorgt en de muren voor de accenten.

De gordijnen:

Ook je gordijnen kunnen zorgen voor rust bij je gekleurde bank: kies voor een gedekte kleur die terugkomt in je bank. Het effect zal prachtig zijn en voor eenheid in je woonkamer zorgen.

De accessoires:

Naast de muren en de gordijnen zijn de accessoires ook van groot belang voor de eenheid in je woonkamer. Op een gekleurde bank kunnen best kussens in felle kleuren neergelegd worden, maar zorg er dan wel voor dat er in de afzonderlijke kussens geen wilde dessins zitten. Dit kan een poosje leuk lijken, maar zorgt al snel voor onrust in je interieur.
Let ook op schilderijen en snuisterijen die je neerzet of ophangt. Ook dit moet passen bij de kleurstelling van de bank.
Conclusie: een gekleurde bank in je woonkamer? Doen! Maar let op bovengenoemde punten.
Veel plezier met het uitkiezen van je gekleurde bank!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.