Kleur bepalen in de keuken

Kleur bepalen in de keuken

door

in

Een nieuwe keuken… vrijwel iedereen krijgt hier vroeg of laat in zijn leven mee te maken. Hoe kies je een nieuwe keuken uit en in wat voor kleurstelling wil je je nieuwe keuken?

Neutrale kleur in de keuken:

Een keuken in een neutrale kleur biedt veel voordelen:
Zo’n keuken is zeer makkelijk aan te passen aan de rest van je interieur. Meestal pas je de kleur van je keuken aan aan de rest van je meubels en interieur en niet te vergeten: je persoonlijke smaak. Een neutrale kleur is dan het meest logische. Mensen met een voorkeur voor eiken meubelen kiezen in de meeste gevallen geen licht grenen keuken.
Verder is een keuken een aankoop voor een hele lange tijd. Om het gevaar te voorkomen dat je je keuken na pakweg 10 jaar niet meer mooi vindt, is een neutrale en ‘veilige’ kleurstelling de meest logische stap.
Accenten qua kleur kun je simpel aanbrengen door gekleurde raambekleding en gekleurde accessoires. Ook kun je een kleuraccent aanbrengen door bijvoorbeeld 1 muur in een felle kleur te verven. Mocht je die kleur niet meer leuk vinden, dan kun je hem eenvoudig een andere kleur geven.
Een voordeel van zo’n neutrale kleur is dat hij goed bij je interieur blijft passen ook als je kiest voor andere meubelen en vloerbedekking.

Kleur bepalen in de keuken
De kleur bepalen voor de keuken kan een lastige opdracht zijn. Ga altijd uit van je eigen voorkeuren, maar laat je van te voren informeren door een professional.

Een keuken in een opvallende kleur:

Er zijn toch mensen die de keus maken voor een keuken waarvan de kleur behoorlijk in het oog springt. Vaak zijn dit jonge, zelfverzekerde mensen. Zij kiezen voor wat ze nu mooi vinden en denken niet over hoe ze het over 10 jaar vinden. Bovendien, vinden zij, is er altijd nog de mogelijkheid om de keuken in een andere kleur te verven. Accenten in een rustige kleurstelling doen ook wonderen: jekunt het zo kleurrijk maken als je zelf wilt.
Vooral allebei de standpunten is iets te zeggen. Ga af op je gevoel, maar neem de tijd om rustig en weloverwogen over de kleurstelling van je keuken na te denken .


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.