mooie kleurcombinaties woning

mooie kleurcombinaties woning

De mooiste kleurcombinaties voor in jouw huis!

Of je nu gaat voor veel wit, ietwat basic of juist een kleurenpalet. Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Kleur zegt veel over je huis. De juiste kleur kan een wereld van verschil maken. Toch kan het wel lastig zijn om de juiste kleur te kiezen, de verkeerde plek of kleur kan een fiasco betekenen. Lees in dit artikel hoe je de perfecte kleurcombinatie vindt!

De kleurencirkel

Wanneer je een combinatie van kleuren maken wil kun je het beste kijken naar de kleuren die tegen elkaar in de kleurencirkel staan. Blauw, geel en rood worden ook wel de basiskleuren genoemd. Als je de basiskleuren mengt ontstaan er secundaire kleuren. De tegenover elkaar liggende kleuren in de cirkel passen vaak goed bij elkaar. Ook de kleuren die naast elkaar liggen zijn goed met elkaar te combineren.

mooie kleurcombinaties woning
In je woning wil je lekker wonen. Mooie kleurcombinaties kunnen daar een bijdrage aan leveren.

Voorbeelden van combinaties

1. Rood is mooi bij paars.
2. Blauw is mooi met groen en oranje, al moet je de kleuren wel dempen om geen explosief effect te krijgen.
3. Oranje en bruin zijn goed te combineren.

Kleur in je huis!

Wanneer je iemands huis binnenkomt is de kans groot dat er weinig kleur te vinden is. Veel mensen kiezen namelijk voor een basic interieur. Dit komt vaak of omdat ze te weinig verstand hebben van dingen die bij elkaar passen, ofwel omdat zij niet goed kleur aandurven. Ook zijn ze vaak bang dat het kleurrijke interieur hen snel zal vervelen. Herkenbaar? Let dan goed op!
Het is namelijk helemaal niet lastig om je interieur wat kleurrijker te maken. Je kunt dit heel goed doen door bijvoorbeeld leuke accessoires. Neem een of twee kleuren die je mooi vindt en koop een paar leuke, goedkope accessoires erbij. Je kunt hierbij denken aan kussentjes voor op de bank, kaarsen, vazen enzovoort! Zo haal je goedkoop wat leuke accessoires in huis maar ben je hier zeker niet te veel geld voor kwijt en krijg je een leuk een kleurrijk huis.

Naar boven

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.