vloerkleed woonkamer

Het juiste vloerkleed voor bij jou in huis uitkiezen

Vloerkleden zijn allang al weer af van hun oubollige beeld, het is tegenwoordig juist hip en trendy om een vloerkleed in huis te nemen. Dit komt vooral doordat de vloerkleden tegenwoordig in alle soorten en maten worden aangeboden. Het heeft dan ook een aantal extra voordelen: de akoestiek kan verbeteren, een vloerkleed kan voor demping van geluiden zorgen, het geeft het huis een warme en uitnodigende uitstraling en het is ook nog eens lekker zacht om op te lopen. Een vloerkleed voegt dus echt wat toe aan je huis naast het feit dat het er heel mooi uitziet in het interieur.

De functies van een vloerkleed

In de woonkamer, slaapkamer of op zolder, een vloerkleed kun je bijna overal in huis neerleggen. Het zorgt voor meer sfeer, een warme uitstraling en het verbetert dus de akoestiek. De werking van een vloerkleed kun je gelijk merken. Stel je gaat voor het eerst samenwonen, met je partner, vrienden of vriendinnen, of alleen, het maakt niet uit. Als je je huis nog moet inrichten is het handig om een vloerkleed als eerst aan te schaffen, zo kun je makkelijk je meubels hierop aanpassen. Als dit nou niet het geval is, dat je je huis nog moet inrichten, dan kun je het beste kiezen voor een neutraal vloerkleed, je kunt het dan wat opfrissen door wat kleine meubels of andere accessoires met dezelfde kleur als het kleed aan te schaffen.

Vloerkleden
In de woonkamer zorgt een vloerkleed voor een warme uitstraling.

Soorten vloerkleden

Er zijn verschillende soorten vloerkleden, rond, rechthoekig en op maat gemaakt. Per vorm zal ik u kort wat informatie geven. Een rond vloerkleed was de afgelopen jaren best wel in, aangezien er ook steeds meer ronde meubels in trek zijn. Het ronde vloerkleed doorbreekt alle rechte lijnen in de kamer en voegt ook nog eens wat speels toe. Het rechthoekige vloerkleed kan functies mooi afbakenen, het vormt een soort verbindend eiland. Als laatst heb je dan nog op maat gemaakte vloerkleden, die kunt u zo uniek maken als u wilt en voegt zeker warmte aan de inrichting toe. Een echte aanrader dus om een vloerkleed naar keuze aan te schaffen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.