kinderkamer

Kleur en design in een kinderkamer

Een kinderkamer hoeft maar aan 1 eis te voldoen: veiligheid voor de baby of peuter. Hoe de kamer eruit ziet zal een baby in ieder geval niet uitmaken. Een peuter of kleuter krijgt wellicht al wel een eigen mening, maar het is aan jou hoe je hiermee omgaat.

De kleur van een kinderkamer

Vroeger was het bepalen van de kleur van een babykamer simpel: roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Of in ieder geval roze of blauwe accenten. Tegenwoordig kunnen alle kleuren. Het simpelste is een neutrale kleur die je kunt combineren met contrasterende kleuren. Zo kun je later, als de baby groter is of als er plaats gemaakt moet worden voor een nieuwe spruit, simpel en goedkoop dingen veranderen. Uiteraard is het aan jou als je de kamer wel helemaal in 1 tint wilt verven of behangen. Niets moet, alles mag.

design kinderkamer
Ontwerp een design kinderkamer

De meubels in de kinderkamer

Zoals hierboven al is gezegd, kan en mag alles zolang het maar veilig is. Je kunt prima een bedje van de kringloopwinkel hergebruiken en verven in de kleur van jouw keuze, zolang je gebruik maakt van verf die hiervoor geschikt is en zolang de afmetingen van het bedje en de afstand tussen de spijlen veilig zijn. Dit is allemaal simpel op te zoeken op internet.

De inrichting van de kamer voor het grotere kind

Als je kind de babyleeftijd is ontgroeid, gaat het wellicht wensen hebben voor de kleur en meubels in zijn of haar kamer. Als je het simpel wilt houden, kies dan voor wat accenten die voldoen aan de wens van je kind: een dekbedhoes of een rand op het behang met de favorieten van je kind erop. Zo word je niet op kosten gejaagd voor een bevlieging die misschien na een jaar weer over is.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.