oosters interieur

Marrakech lampen maken kleurrijk wonen werkelijk

Deze website kent als slogan alles over kleurrijk wonen. Goed, ik wil bij deze een betoog doen dat bij kleurrijk wonen de zogenaamde Marrakech lamp absoluut niet mag ontbreken.

Deze lamp die zoals de naam al aangeeft afkomstig is uit Marrakech een van de meest sfeervolle steden van Marokko, geeft jouw woonkamer legio kleuren. De lampen zelf zijn uiterst kleurrijk te noemen. Maar wanneer je de lamp aanzet, projecteert dit zich over jouw hele huiskamer. Wow! Was het eerste dat ik dacht toen ik voor het eerst een Marrakech lamp aan zette in de woonkamer.

Marrakech lampen zijn verkrijgbaar in Nederland bij verschillende aanbieders. Wij hebben gekozen zelf voor de Ghalia Marrakech lamp. Het zijn daadwerkelijk fraaie sprookjeslampen laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het is dus zo dat we vandaag de dag niet meer helemaal naar Marrakech hoeven af te reizen om zo een lamp op de kop te kunnen tikken dat kan gewoon hier in Nederland vanuit je luie hangstoel. Ik kocht de lamp voor een paar tientjes. Nou zelfs in Marokko zijn deze lampen naar wat ik me meen te herinneren niet zo voordelig. Zeker niet als je niet goed bent in onderhandelen zoals ik zelf.

oosterse lampen
Oosterse invloeden aan je interieur toevoegen zijn prachtig

Verder zijn er ook nog andere oosterse meubelen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een oosterse kast of een bureau. Die zouden mooi passen bij de Marrakech lamp om het interieur helemaal kleurrijk te maken.

Zelf ben ik ook groot voorstander van de Beni Ouarain tapijten die handgewoven worden in het Berber gebergte in Marokko. Heerlijk zacht, fijn voor in de winter op de vloer, dan borst je niet van de kou als je op blote voeten loopt. Ik heb zo een drie Berber kleden liggen verspreid over mijn huis.

Dit is een greep uit de mogelijkheden die er zijn met oosterse interieur stukken, ik zou zeggen begin je verkentocht en probeer wat uit want bij de meeste winkels is toch zo gratis verzenden en retourneren.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.