Verven voorgevel

Verven voorgevel

door

in

In principe kan elke voorgevel geschilderd worden. Je moet natuurlijk rekening houden met veel factoren: bestaat de ondergrond uit baksteen, hout, glas? Is de gevel al behandeld met gips, enzovoort. Dit zijn allemaal elementen die de keuze van de verf en de manier van werken zullen bepalen. Daarbij moeten we ook rekening houden met vocht, vuil, beschadigingen, enzovoort, en hoe je dit kunt herstellen voordat je gaat schilderen. Mits een goed advies kun je elke ondergrond behandelen en er opnieuw als nieuw laten uitzien.

Hoe kun je jouw voorgevel voorbereiden om te schilderen

De ondergrond moet nagenoeg vrij zijn van vuil en eventuele groene aanslag. Verwijder losse en poedervormige plekken op de ondergrond en maak de scheuren dicht met het gepaste materiaal, afhankelijk van het soort materiaal waaruit de muur gemaakt is. Na deze voorbereidende werkzaamheden kun je een primer aanbrenger. Dit zorgt ervoor dat de gevel minder verf absorbeert en beter hecht op de ondergrond. Het verbruik van de eindlaag zal aanzienlijk verminderen.

Verven voorgevel
Wil je de voorgevel verven? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Het gaat ten slotte over de uitstraling van het pand.

Welke soorten verf zijn geschikt voor het schilderen van de voorgevel

Over het algemeen gebruikt men voor de eindafwerking een acrylverf. Een kwaliteitsvolle gevelverf moet bestand zijn tegen vocht en weerbestendig zijn in ons sterk wisselde klimaat met koude, warme en soms heel veel regen en wind. De verf moet afwasbaar zijn en ervoor zorgen dat er geen vuil aanhecht. Zo zal een goede laag verf ervoor zorgen dat de voorgevel voor lange tijd schoon blijft. Naast acylverf zijn er nog veel soorten verf die kunnen gebruikt worden afhankelijk van de ondergrond en de situatie; Er zijn minerale verven, verven die siliconen bevatten, sneldrogende verven, enzovoort. Elk type verf heeft zijn eigen kwaliteiten en deskundig advies van de verkoper moet zorgen voor het gewenste resultaat. Vanaf 10 € per vierkante meter (één primer + 2 lagen eindafwerking) zal je een verf kunnen kopen van goede kwaliteit. Als je het werk laat uitvoeren door een professional zal prijs minstens dubbel zo hoog zijn.

Aan het werk

Als je een beetje handig bent is het schilderen van een voorgevel een activiteit die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Naast de tips over de verf is er ook heel wat informatie te vinden over het repareren van scheuren en het verwijderen van oude verflagen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.