Opleuken van het washok

Eindeloos veel was

Natuurlijk wordt niemand blij van de was. Eindeloze stapels met was, en ik zie echt nooit de bodem van de wasmand zoals de reclame mij beloofde. En denk ik eindelijk dat het einde in zicht is, blijkt mijn puberdochter nog een enorme berg op haar kamer te hebben liggen.
Het enige wat nog rest is er maar het beste van te maken, maar niet getreurd, met deze leuke tips wordt je (bijna dan) vrolijk van de was.

De basis

Voordat we aan het leuke werk beginnen, moet eerst de basis praktisch en goed zijn. Na jaren eindeloos veel wassen ben je een eigen werkwijze ontwikkeld, maar is dat wel de beste werkwijze? Kijk eens kritisch om je heen. Heb je wel voldoende ruimte op de waslijn. Heb je een fijne plek om alles op te vouwen. Zijn de wasknijpers nog wel goed, heb je er nog genoeg en kun je ze makkelijk pakken. Is je strijkbout nog wel van deze eeuw. Bekijk alles en ga bij jezelf na wat beter zou kunnen. Maak een lijstje en kijk wat je zelf kunt regelen en waar je wat hulp bij nodig hebt.

Opleuken van het washok
Het washok kan bij de meeste mensen wel een beetje gezelligheid gebruiken!

Lekker opleuken

Niets is natuurlijk saaier als een washok. Dat is dat kamertje waar je alles maar hebt ingezet toen je ooit eens in je huis kwam wonen en waar je nooit meer naar omkeek. Hou je van kleur, maak een wand vrolijk met verf of behang. Heb je er een kast staan. Ga eens op zoek naar van dat leuke plakfolie voor snel resultaat of kijk eens in de lokale kringloop voor een leuk kastje, die je met een pot verf en een paar leuke knoppen helemaal van jezelf maakt. De waslijn gaat natuurlijk niet leuker worden, maar ga eens op zoek naar vrolijke wasknijpers of hang eens iets geks aan de waslijn. Een grappig poppetje, een leuke ketting gemaakt door je dochter. Ook als je niet houdt van exotische kleuren aan de muur, kun je de muur opvrolijken met van die leuke houten wandpanelen, een stoffen slinger (de creatievelingen onder ons maken die natuurlijk zelf) of van die slingers met lampionnetjes (ga je ook nog ’s avonds met plezier even aan de gang). Dan nog de overtrek van de strijkplank. Heb je er nog een van een jaartje of 5 (en zo) geleden? Dan mag je best eens jezelf verwennen met een nieuwe. Ben je gelijk van die ongedefinieerde vlekken af en je kunt de kleur afstemmen op de rest van je washok.

Weer aan de slag

Kijk eens om je heen. Ben je helemaal tevreden? Dan is het tijd voor een testronde. Natuurlijk heb je een hele berg was liggen, je was immers druk met dit project. Wees kritisch op jezelf. Werkt het zo prettig en je trots op het werk wat je hebt gedaan? Misschien nog een kleine aanpassing en dan natuurlijk vol trots het aan je familie laten zien. Misschien raken zij ook geïnspireerd, of nog beter, zien ze die enorme berg was en komen ze even helpen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.