Werken met beton ciré

door

in

Beton Ciré, als je het nog niet kent, zal je versteld staan van wat je er allemaal mee kunt. Beton ciré is een soort stuc dat in heel veel verschillende situaties kan worden gebruikt en daardoor erg populair is. Een van de eigenschappen van het product is dat het goed tegen vocht kan, waardoor het bijvoorbeeld in de badkamer kan worden gebruikt. Het werken met beton ciré kan echter nog wel lastig zijn als je er geen ervaring mee hebt. Vandaar dat we je zullen uitleggen welke stappen je kunt volgen om het zo goed mogelijk aan te brengen.

Kijk goed naar de ondergrond

Dit is heel erg belangrijk. Hoewel beton ciré makkelijk op verschillende ondergronden hecht is het voor de beste afwerking wel aan te raden hier even goed naar te kijken. Het belangrijkste is dat de ondergrond zijn vorm aanhoudt, zodat er geen scheuren zouden kunnen ontstaan. Strijk de ondergrond ook altijd voor zodat het spul zo goed mogelijk hecht.

beton ciré
Je kan voor heel veel zaken beton ciré toepassen.

Bewerk het oppervlak met cement

Als je een voorbewerking van cement gebruikt verhoog je de stabiliteit van de beton ciré. Breng het zo glad mogelijk aan en schuur de ondergrond als het nodig is op. Als het cement droog is kun je vervolgens de beton ciré gaan aanbrengen. Breng het zo aan dat er nog een marge is voor het schuren. Na een uur of 12 is het droog en kun je het gladschuren en overtolligheden verwijderen.

Breng de coating aan

Als het oppervlak helemaal glad is kan de coating worden aangebracht. Dit wordt gedaan met een roller. Zorg ervoor dat je alle kanten op rolt, zodat er geen banen ontstaan. Het aanbrengen van de coating is vooral belangrijk als je het beton ciré aanbrengt op vochtige plaatsen zoals de badkamer. Met behulp van de coating zal het oppervlak namelijk volledig waterafstotend worden.

Hopelijk kun je nu vol vertrouwen aan de bak met beton ciré. Als het allemaal toch nog iets te moeilijk lijkt is het natuurlijk verstandig om een professional in te schakelen, succes!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.