Gekleurd servies

Gekleurd servies

door

in

Gekleurd servies is terug van weggeweest. Behalve de vintage-liefhebbers kozen de meeste mensen tot voor kort voor wit of heel lichtgekleurd servies. We vonden dit waarschijnlijk heel makkelijk: het paste bij elke gelegenheid, bij elke stijl van tafelbedekking en bij elk soort glaswerk. Ook in restaurants zagen we bijna hoofdzakelijk lichtgekleurde serviezen. Gelukkig zijn er een paar die-hards toch blijven geloven in gekleurde serviezen. Kleur is terug in opmars. Het is zelfs zo erg dat je tegenwoordig om het even welke kleur voor je servies kunt kiezen.

Een paar kleuren of veelkleurig?

Om een servies optimaal tot zijn recht te laken komen, moet het volledig aansluiten bij je interieur. Kies retro kleuren voor je vintage interieur. Ga voor bruin, wit of grijs voor je landelijk interieur. Wil je hier meer kleuren? Dan kunnen de klassieke bloemetjes- of ruitjes-serviezen heel wat kleur in huis brengen. Pastelkleuren zoals roze en blauw zijn hier ook op hun plaats. Bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur horen geometrische prints (bijvoorbeeld in zwart-wit) en etnische prints die gerust veelkleurig mogen zijn. Heb je een industriële woning? Kies dan voor diepbruin en grijs, gecombineerd met felle kleuren. Hier mag je gerust de nieuwe kleuren zoals oker geel, turquoise blauw of zeegroen gebruiken.

Gekleurd servies
Servies met een kleurtje en een patroontje geeft een vrolijke sfeer

Mix & match is trendy

Soms durf je verschillende kleuren niet bij elkaar te passen, gewoon omdat ze te tegengesteld zijn? Toch is het de moeite waard om het uit te proberen. Combineer verschillende tinten roze, blauw of groen met elkaar. Of kies een servies met een strak design maar met heel wat verschillende kleuren. Je mag gerust een plat bord met rode rand onder een diep bord met blauwe rand plaatsen. Zet daarin een slakom met gele rand. Dek de tafel op zo’n manier dat je alle kleuren door elkaar heen mengt. Zo krijg je toch een mooi geheel dat bij elkaar past.

Combineer je gekleurde servies met je interieur

Zolang je voor je servies kleuren gebruikt die ook in je interieur voorkomen, zit je goed. Je kunt je servies natuurlijk ook als eyecatcher gebruiken. Ga in dat geval voor niet te veel kleuren, maar houd je aan één of twee opvallende kleuren. Een bontgekleurd servies in een interieur met maar één of twee hoofdkleuren staat namelijk niet zo goed. Stel je bijvoorbeeld een landelijk interieur met rustgevende kleuren voor. Zie je al een felgekleurd rood met groen of paars servies staan? Neen, dit zou echt niet passen. Heb je echter heel wat kleuren in je interieur, dan kun je je servies zonder problemen ook in die kleuren kiezen.

Kleuren zijn leuk, maar maak het echter niet te bont. Overdrijf niet want dan wordt het al gauw smakeloos. Zoals bij alles is ook hier de boodschap: experimenteer en ga voor klassevol!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.