glaswol isolatie

De voor- en nadelen van glaswol isolatie

door

in

Er zijn door de jaren heen heel wat verschillende soorten isolatiematerialen op de markt verschenen. Eén van deze materialen is zogenaamde glaswol isolatie. Heel wat mensen hebben door de jaren heen de keuze gemaakt om in hun woning gebruik te gaan maken van dit type van isolatiemateriaal. Dat is het gevolg van de interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Onder meer is het met behulp van glaswol isolatie mogelijk om tal van verschillende onderdelen van je huis te isoleren. Ben jij ook benieuwd om hier meer over te weten te komen? Zou je bovendien tegelijkertijd ook graag op de hoogte worden gebracht van de mogelijke nadelen die eraan verbonden zijn? Dan zal de informatie die je terug kan vinden op deze pagina daar zeker voor kunnen zorgen. 

Wat is glaswol precies? 

Glaswol isolatie is sinds jaar en dag één van de vaakst gebruikte isolatiematerialen in een woning. Dit type isolatiemateriaal bestaat uit gerecycleerde glasscherven die verder nog worden aangevuld met zuiver zand. Voor dit type van isolatiemateriaal geldt dat het kan worden aangekocht in verschillende vormen. Je kan ze dan ook bestellen als deken, maar daarnaast kan je ze eveneens aanschaffen in de vorm van platen. De zachte structuur waar glaswol zich door kenmerkt zorgt er voor dat oneffenheden eenvoudig kunnen worden verholpen. Het is mogelijk om dit type isolatiemateriaal zowel te gebruiken als thermische als akoestische isolatie in je woning. Onder meer hellende daken, houten vloeren evenals binnenmuren kunnen op uitstekende wijze met dit isolatiemateriaal worden geïsoleerd. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen er gebruik van willen maken.

isolatiemateriaal
Wat is glaswol isolatiemateriaal?

Op welke voordelen kan je rekenen bij glaswol isolatie?

Ga jij ook gebruikmaken van glaswol isolatie? Dan zal je merken dat er daar best wel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie staat dit type isolatiemateriaal er om bekend financieel zeer toegankelijk te zijn. Voor mensen met een eerder beperkt budget is glaswol dan ook wellicht één van de meest voor de hand liggende opties. Er is echter meer. Indien je overgaat tot het gebruik van glaswol isolatie kan je namelijk ook nog rekenen op de volgende voordelen:

  • Het isolatiemateriaal is eenvoudig te plaatsen;
  • Glaswol isolatie is een brandveilig materiaal;
  • Is zeer geschikt om te gebruiken op oneffen oppervlakken;

Zou jij ook wel graag willen kunnen rekenen op de voordelen zoals hierboven aangegeven? Dan kan het zonder meer een aanrader zijn om te kiezen voor glaswol als isolatiemateriaal.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Er is aan glaswol eigenlijk slechts één nadeel verbonden. Het gaat hierbij dan om het feit dat er bij verwerking van dit isolatiemateriaal allemaal minerale vezels vrijkomen. Deze kleine vezels kunnen leiden tot irritaties en ontstekingen. Dit niet alleen van de ogen, maar ook van de huid en zeker ook van de luchtwegen. Ben je van plan om zelf de glaswol isolatie in jouw huis te gaan plaatsen? Dan is het altijd interessant om je voorzorgsmaatregelen te nemen. Het dragen van een stofbril en een masker is bijvoorbeeld zeker een aanrader. Dat geldt overigens ook voor handschoenen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.