schilderijen in huis

Schilderijen als decoratie

Het inrichten van een ruimte kan best lastig zijn. Een persoonlijke touch toevoegen of de ruimte ‘eigen’ maken kan helemaal een opgave zijn. Gelukkig maar dat het helemaal niet zo lastig hoeft te zijn om een ruimte te decoreren. Zeker als je gebruik maakt van kunst is dit enorm makkelijk.

Geen kunstkenner

Om van een mooi schilderij te kunnen genieten hoef je helemaal geen kunstkenner te zijn of veel verstand te hebben van schilderijen. Het gaat erom dat iets je aanspreekt, of dit nu een stilleven is of een zelfportret.

Waar kan ik een schilderij kopen?

Er zijn veel verschillende plekken waar je schilderijen kunt kopen. Waar je het best heen kunt gaan, hangt af van wat je wil. Als je een investering wil doen in de lokale kunst- en cultuursector, dan zou je eens langs kunnen gaan in het atelier van een schilder bij jou in de buurt. Je kunt naar zijn of haar werken kijken of iets bestellen. Als je van jezelf weet dat je snel op iets raakt uitgekeken, dan kan je naar een kunstuitleen gaan. Daar kan je voor een bepaalde periode een schilderij huren. Mocht je een laag budget hebben of niet veeleisend zijn, dan zou je altijd nog bij de kringloopwinkel kunnen kijken.

schilderij als decoratie
Voeg kunst toe als decoratie

Aandachtspunten bij het kopen van een schilderij

Als je besloten hebt dat een schilderij goed past bij een ruimte die je wil decoreren, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste de ruimte zelf. Als het een slaapkamer is, dan word je misschien niet zo gelukkig van een donker portret dat je de hele nacht gaat aanstaren. Maar aan de andere kant zou een stilleven in de keuken heel toepasselijk zijn.
Let daarnaast ook goed op de grootte van het schilderij, zeker als je het online bestelt. Een schilderij kan een ruimte optisch groter laten lijken, maar als je voor een enorm doek gaat, kan het doek de ruimte opeisen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.