Kleuren in je interieur

Kleuren combineren in woonkamer

De tijd dat de kleuren in een woonkamer altijd de combinatie bruin met beige was, is gelukkig allang passé. Ook al streefden de mensen toentertijd wel naar een knusse en warme woonkamer. Later wilden de mensen ruimte; toen waren woonkamers wit. Nu vandaag de dag zijn er alle mogelijkheden en keuzes. Gelukkig maar.

Kleuren combineren in de woonkamer

Mooi vind ik natuurkleuren. In de natuur zijn een veelheid aan kleuren die altijd mooi bij elkaar passen. Bijvoorbeeld rood; terracotta is een prachtig rood tegen bruin aan. Het is goed te combineren met groen dat overeen komt met de kleur van bladeren en gras. En neem als geel eens oker. Op al deze kleuren zijn tal van varianten en schakeringen. Alles bij elkaar geeft het een warm en rustiek aanzien. Mijn advies is wel bij deze kleuren om het plafond van de woonkamer wit te maken vanwege de lichtval.

Geef je woning kleur

Latex versus behang

 

Muren en het plafond in de juiste kleur krijgen is geen probleem meer. Muurverf is in alle kleuren verkrijgbaar. Echter muurverf is lastig in te schatten; je hebt een klein kaartje waar de kleur opstaat, maar hoe oogt het als het over een hele muur zit? Mocht dat lastig zijn; behang is makkelijker in te schatten. Ook al blijft het opletten; een printje kan over een hele muur ook wel eens te druk zijn terwijl toen je het stukje behang in de winkel bekeek het er zo leuk uitzag. In het ergste geval moet een muur overnieuw geschilderd of behangen worden.

Mogelijkheden ter meer

 

Kleuren combineren in de woonkamer wordt pas compleet met gordijnen voor de ramen en de inrichting. Met de juiste lichtval kan het een prachtig geheel worden met veel woongenot en wordt een huis echt je thuis.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.