droogbloemen in huis

Stylen met droogbloemen in huis

Droogbloemen bieden veel mogelijkheden voor in huis. In ieder geval meer als alleen dat kerststukje. Het zijn alleen van die ideeën waar veel mensen overheen kijken als het om stylen gaat, en daardoor de woning decoreren met planten en af en toe bloemen.

Onhandige plekken

Stukjes van droogbloemen lenen zich perfect om net die hoekjes in huis te decoreren waar je moeilijk bij komt met water geven. Zo zijn de meeste trappen saai, en hangt er zelden iets moois tussen de kamerdeur en het plafond. Op zo’n plek iets decoratiefs hangen met daarop oase gelijmd, en de oase mooi weggewerkt met droogbloemen, gaat perfect. Het is een beetje zoeken waarop de oase geplakt moet worden, je moet maar net op een rommelmarkt die waaier vinden of iets van riet, Zodra het stukje er hangt, hoef je er niet meer bij. Dus dat het op een onhandige plek is geeft niet, je hoeft het geen water te geven. Dit voordeel is dan ook weer door te trekken. Soms wil je op een bepaalde plek absoluut geen water morsen. Op die antieke kast, of op een piano, ook een stukje van droogbloemen is wel zo veilig.

stylen met droogbloemen
Je woning decoreren met droogbloemen

Simpel en stijlvol

Alleen al zorgen dat er droogbloemen zijn is al iets prachtig en stijlvol voor in huis. Een bos rozen niet helemaal laten verwelken maar kort daarvoor op z’n kop hangen, en dan zo laten drogen, is al heel mooi. Dit kan ook in het groot. Een bezemsteel ophangen aan touwtjes, en dan twee bossen met bloemen die moeten drogen met elkaar verbonden met ongeveer twintig centimeter touw, en dat over de bezemsteel te drogen hangen. En dan zo de bezemsteel over de gehele lengte vol. Dit is alleen maar ter voorbereiding, het creëren van droogbloenen, en daarmee kun je al je huis stylen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.