Badkamer in industriele stijl

Tips voor een industriële badkamer

Industriële badkamers zijn behoorlijk populair. Deze badkamers zijn geïnspireerd op oude gebouwen en fabriekshallen. De robuuste en stoere uitstraling komt tot leven door het gebruik van krachtige materialen zoals staal, beton en onbewerkte materialen. Is er ruimte voor een ligbad dan is een los exemplaar op pootjes een absolute blikvanger. Functionaliteit gaat samen met minimalisme en het gemak van een luxe badkamer. Hierdoor past een industriële badkamer in ieder huishouden.

Badkamer, moderne industriele stijl

Materialen en kleurgebruik

Als basis voor een industriële badkamer zijn beton, hout en metaal onmisbare materialen. Beton is geschikt voor de vloer en de wanden, waarbij het hout zorgt voor een warme uitstraling. Metaal hoort onlosmakend bij de industrie en geeft de badkamer een stoer en robuust karakter. Kleine rechthoekige witte tegels zijn blijvend populair en geven een ruimte direct een retro uitstraling. De materialen mogen een grof of onbewerkte uitstraling meekrijgen om het industriële aspect te verhogen. De kleuren zijn vaak donker van aard, met zwarte en witte accenten. Het contrast tussen grauwe en heldere kleuren laten specifieke elementen extra tot zijn recht komen.

Losse elementen en accessoires

Een industriële vloer komt goed tot zijn recht met een betonnen gietvloer of door een vloer met losse betonnen tegels. Ook de wanden kunnen op deze manier worden bekleed. Kies voor een retro wastafel of juist een betonnen variant en voorzie deze van zwarte of geborstelde metalen kranen met ouderwetse draaiknoppen. Een traditionele stortdouche geeft het gehele ontwerp een extra accent, en is bovendien heerlijk om onder te staan. Badkamermeubels combineren staal en hout met elkaar, terwijl steigerhout prima geschikt is om als badkamerplank te gebruiken. Industriële lampen geven de badkamer zeer veel uitstraling en de mogelijkheid om het geheel naar wens uit te lichten. Ook de badkamerspiegel kan een frame van hout en metaal krijgen waardoor het naadloos past in een industriële badkamer.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.