interieur bloemen

Zo stijl jij je interieur met bloemen

Je kunt je huiskamer tot leven brengen met een bloem/plant dat goed aansluit bij je bestaande woninginrichting. Wie wil er nu geen trendy bloemen in huis? Ze zijn aangenaam en geven je huisinterieur een mooie afwerking.Dit geldt vooral voor de moderne interieurs, vaak geaccentueerd met mooie decoratieve sierstukken.

Om een huis mooi te stijlen met bloemen, hebben daarom we een paar tips & tricks voor je opgesteld:

Echte of kunstbloemen

Tegenwoordig spelen kamerplanten een belangrijke rol in het opfleuren van je interieur. Niet alleen echte bloemen, maar ook kunstbloemen kunnen de aantrekkingskracht op een ruimte versterken. Het is dus aan jou om te beslissen welke je verkiest voor je huisdecoratie. Echte bloemen een paar voordelen; ze brengen rust en voegen een frisse geur aan elke ruimte. Ze hebben wel extra zorg nodig, want bloemen bederven vrij snel. Je moet ze al gauw vervangen om de geur en het frisse uiterlijk te behouden. Voor een langduriger effect en minder onderhoud, zijn kunstbloemen een betere keus. Ze zorgen misschien niet voor een natuurlijke geur in je kamer, maar ze zijn net zo decoratief als de echte bloemen.

interieur stijlen met bloemen

Bloemen kiezen

Een uitdagende factor met betrekking tot het stijlen van je interieur met bloemen, is het kiezen van de juiste bloemen. Er zijn veel verschillende soorten bloemen, in allerlei kleuren, maten en soorten. Daarom is het aan jou om de bloemen te kiezen die bij jouw huisdecoratie-thema passen. Sommige bloemen zijn groot of klein, andere zijn geurloos of hebben juist een sterke geur en anderen hebben veel of weinig kleuren. Waar je ze wilt gebruiken, hangt volledig van het thema wat je in gedachten hebt af. Als vuistregel geldt r dat je bloemen moet kiezen die aantrekkelijk zijn en die in elke ruimte passen, zonder dat het er té overweldigend uit ziet.

Tafelversiering

Bloemen die in een mooie bloemenvaas of potten op de middelste tafel staan, kunnen een goede aanvulling zijn op het interieur. Mensen doen het al jaren, maar niet altijd op de juiste manier. Zo kan het plaatsen van een bosje kunstbloemen in een vaas aantrekkelijk zijn (zoals velen dat doen), maar de laatste tijd zijn er tal van manieren om er een originele draai aan te geven. Probeer eens te werken met objecten zoals waterkruiken, frisdrankflessen en gemetselde potten!

Wandversiering

Het versieren van muren is een manier om je ruimte effectief aan te kleden in een bepaald thema. In dit geval zijn kunstbloemen om vele redenen de beste optie. Ten eerste zijn ze lang houdbaar, waardoor er geen frequent onderhoud nodig is. Ten tweede zijn kunstbloemen aanpasbaar en gemakkelijk in je interieur te plaatsen. Je muurkleur is in dit geval van groot belang, zodat je zelf kunt bepalen met welke kleuren je werkt. Een zwarte muur ziet er beter uit als je hem versiert met lichte bloemen en omgekeerd.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.