Een gietvloer in een kleurtje

door

in

Wanneer je je woning inricht of verandert denk je aan de kleuren op de muur, of kleuren van woonaccessoires. Toch is er ook een andere belangrijke basis die je kunt voorzien van kleur: de vloer. Heb jij wel eens gedacht aan een gietvloer in trendkleuren?

 

Kleur op de vloer

We zijn al gauw geneigd voor de basis van de woning ‘op safe’ te spelen: witte of neutrale muren en een vloer die lang mee gaat. Toch is juist het toevoegen van kleur wat je interieur persoonlijk maakt. En nu hoef je niet direct aan knallend gele muren of een opzichtige rode vloer te denken, je kunt het ook wat subtieler aanpakken. Misschien moet je even wennen, maar kleur op de vloer kan echt veel betekenen voor je interieur.

 

Welke kleur is geschikt

Een gietvloer in een felle of overheersende kleur is wellicht niet zo geschikt als woonvloer. Dit kan echter wel heel gaaf zijn in een hotellobby, restaurant of de receptie van je bedrijf. Zo’n opvallende vloer kan hier juist de basis zijn voor een sprekend interieur. Een blauwe vloer in de hal van een zwembad, een dieprode tint in een restaurant of een warme okergele kleur in de ontvangstruimte bijvoorbeeld.

 

Gekleurde gietvloeren als woonvloer

Voor in woonhuizen zijn gietvloeren in iets subtielere tinten populairder. Zacht grijs, beige, aarde- of bruintinten zijn makkelijk te combineren en zeer gewild. Maar denk eens aan pasteltinten op de vloer! Een gietvloer in een zachte rozetint is zeker een unieke basis voor je interieur. Pastelkleuren matchen met verschillende interieurstijlen, zijn modern maar toch tijdloos. Gietvloeren worden naadloos gelegd, dus het effect van zo’n effen vloer in kleur is geweldig.

kleurentrends op de vloer
Welke kleur kiest u?

Kleurenmix

Een gietvloer is opgebouwd uit verschillende gietlagen, waar ook een patroon in gegoten kan worden. Zo kun je zelfs kiezen voor een gietvloer waarin meerdere kleuren worden gecombineerd. Denk nu niet gelijk aan een regenboog, maar stel je een betonlook vloer voor waarbij donkergrijs en iets lichter grijs zorgen voor een spannende levendigheid. Zo’n effect op de vloer wordt met de hand gemaakt. Op deze manier wordt een vloer echt persoonlijk en de basis van een uniek interieur.

 

Een duurzame vloer

Gietvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen makkelijk schoongemaakt worden. Daarnaast zijn ze slijtvast. Het zijn vloeren die niet goedkoop zijn in aanschaf, maar jarenlang mee gaan. Dat maakt ze op lange termijn de duurzaamste vloeren, soms zelfs voordeliger dan welke andere vloer dan ook.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.