Tuintrends van 2017

Tuintrends van 2017

door

in

Tuintrends, ieder jaar zijn er weer nieuwe. De tuintrends van 2017 kun je verdelen in verschillende stijlen. Vandaag praten we je helemaal bij. Heb jij ook groene vingers?

De stijlen van 2017

Er zijn 4 verschillende stijlen helemaal in. De duurzame doe-tuin is er één van. Dit houdt in: eigen groente en fruit kweken. Je kunt dit niet alleen in je eigen tuin doen, ook kun je hiervoor een volkstuintje of balkon gebruiken. Met de binnen-buiten tuin haal je juist al het groen naar binnen. Denk aan een hoop hangplanten in je woonkamer. De wereldtuin brengt verschillende landen bij elkaar. Hiervoor gebruik je exotische planten, bijzondere kussentjes en potjes. Voor exotische planten hoef je overigens niet ver te rijden, je kunt verschillende palmen, cactussen en zelfs een bananenplant gewoon bij een tuincentrum bij jou in de buurt halen. De laatste stijl, is de natuurlijke tuin. Hierin laat je de natuur zelf haar werk doen. Denk hierbij aan een vijver of een klimop tegen de muur.

Meer dan bloemen en planten

Planten en bloemen zijn vaak het belangrijkste in de tuin, maar de materialen en tuinmeubels maken het af. Schaf daarom een leuke kas aan om je eigen moestuintje te beginnen of kies voor een houten tafeltje. Ook verschillende stoeltjes in felle kleuren zijn helemaal in. Kijk ook naar andere ophangsystemen als je planten binnen wilt halen. In 2017 kies je niet alleen maar voor planten in de vensterbank.

Tuintrends van 2017
Een mooie tuin doet erg veel voor de woning, voldoet jouw tuin aan de tuintrends van 2017?

Begroeiing

Begroeiing, waar kies je voor? Het ligt er een beetje aan, voor wat voor stijl tuin je gaat. Met een wereldtuin is het bijvoorbeeld interessant om te kiezen voor bijzondere tegels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor keramieken tegels, die goed passen bij terracotta potten. Bij de natuurlijke tuin, kun je best zelf een grasveldje leggen. Ga dan niet iedere week maaien, want ook de natuur moet wat te doen hebben.

Woontrends

Planten in huis zijn in 2017 super hip. Met een kweekkastje in huis, ben je zelfs functioneel bezig. Dit past mooi bij een binnen-buiten tuin. Terracotta is een nieuwkomer in 2017 en die vind je ook terug in de wereldtuin. In 2017 in kurk stijlvol materiaal. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt van kurk gemaakt. Een salontafel, bovenbladen en bijzettafels van kurk passen goed bij een duurzame tuin. Want weet jij hoeveel kurken er jaarlijks weggegooid worden? Tot slot, is de donkergroene kleur één van de verschillende woontrends. Deze kleur past bij alle tuintrends van 2017 goed.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.