rustiekputz

Rustiekputz

door

in

Denkt u erover na wat voor stucwerk u op uw muur wilt en wat de verschillen zijn met de soorten die er het meest op zullen lijken? Rustiekputz is een van deze stucsoorten die misschien wel perfect bij u past!

Wat is Rustiekputz?

Rustiekputz is een stucsoort wat veel wordt gebruikt in woningen en bedrijfspanden dit komt voornamelijk doordat het een stucsoort is die erg praktisch is doordat die boen- en stootvast is. De Rustiekputz is een stucsoort dat valt onder de sierpleister dit staat voor mooie en praktische afwerking van de muren. Het is een vrij grove stucsoort met gemiddeld een korreldikte tussen de 1,5 en 1,8.

Ook buiten wordt Rustiekputz buiten gebruikt dit komt door zijn weersbestendigheid en slijtvast karakter.

stucsoorten
Ontdek de verschillende soorten stucwerk

Voor en nadelen op een rij

Voordelen:

  • Het is mogelijk om Rustiekputz in verschillende kleuren te hebben door et brede assortiment van kleuren.
  • Rustiekputz is erg kleurvast dit betekent dat als je een keer schade hebt dat het niet zo zou opvallen omdat de lagen eronder allemaal dezelfde kleur zijn dus je geen kleurverschil zou zien met schade.
  • Buitenstucwerk is een bijzondere eigenschap van deze stucsoort omdat lang niet elke stucsoort ook buiten mooi zou blijven.
  • Het makkelijk reinigen is zeker ook een groot voordeel je zou met een beetje lauw water al snel de viezigheid er af kunnen krijgen.
  • Kenmerkend is de vrij grove structuur dit zorgt onder anderen voor stevigheid maar ook voor een mooie look. De gemiddelde korreldikte ligt tussen de 1,5 en 1,8 mm.

Nadelen:

  • Na het voordeel dat je de beschadiging vaak minder goed ziet is het wel weer een nadeel dat als je eenmaal schade hebt het lastig te repareren is.
  • Rustiekputz is door zijn grove structuur lastig over te schilderen.
  • Ook moet je van de grove structuur houden er zijn namelijk ook mensen die liever een strakke muur willen.

Bepalen van de stucsoort

Veelal is het een combinatie van de kosten en de eigenschappen van een stucsoort. De meesten stucsoorten zijn in diverse kleuren aan te brengen. Informeer naar de mogelijkheden bij een plaatselijke stucadoor.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.