je dakgoten schoonmaken is noodzakelijk

Dakgoten schoonmaken

door

in

Dakgoten schoonmaken, het is een klus welke je het beste minimaal twee maal per jaar dient uit te voeren. Een maal in het najaar (in verband met de vallende bladeren) en een maal in het voorjaar. De dakgoten schoonmaken is gelukkig een eenvoudige klus waar je zeker niet altijd een professioneel bedrijf voor hoeft in te schakelen. Om de dakgoten schoon te maken heb je nodig:

  • Trap
  • Borstel
  • Emmer
  • Schepje
  • Schoonmaakmiddel (voor zeer grondige schoonmaak)
  • Schuurspons (voor hardnekkig vuil)

Je dakgoten vragen om een speciale aanpak qua schoonmaken

De dakgoten schoonmaken

Voor je begint verzamel je de benodigdheden. Belangrijk is dat je de werkzaamheden uitvoert op een dag dat er weinig tot geen wind is. De veiligheid dient altijd voorop te staan en bij werken op een ladder kan de wind zeer riskant zijn. Zorg er tevens voor dat je een lader hebt welke minimaal een meter boven de dakgoot uitkomt. Plaats de ladder op een verharde ondergrond (dit voorkomt wegzakken van de ladder en verkleind het risico op vallen aanzienlijk). Indien mogelijk is het aan te raden de ladder vast te zetten aan de muur (bijvoorbeeld door middel van haken in de muur met een touw om de ladder). Plaats de ladder en klim met de borstel, schepje, het schoonmaakmiddel, de schuurspons en de emmer (met wat water) naar boven.

Aan de slag

Schep met het schepje het vuil (blad en dergelijke) uit de dakgoot. Dakgoten schoonmaken met behulp van een schep is snel en gemakkelijk, even scheppen en het meeste vuil is weg. Nadat je het vuil weg hebt geschept ga je met de borstel even door de dakgoot. Vervolgens kan je met schuurspons en schoonmaakmiddel het hardnekkige vuil verwijderen. Werk steeds een klein stukje dakgoot af, dit om te voorkomen dat je erg veel een kant op leunt en zo misschien van de ladder kunt vallen. Na elk stukje schoon te hebben gemaakt klim je naar beneden en verplaats je de ladder om vervolgens weer omhoog te klimmen en zo de gehele dakgoot schoon te maken. Dakgoten schoonmaken kan je alleen doen echter met twee personen waarbij een persoon onder aan de ladder de ladder vasthoud (voor extra stevigheid) is de veiligste manier. (Bevind de dakgoot zich op grote hoogte bijvoorbeeld bij panden van vier of meer verdiepingen, gebruik dan altijd een stijger)


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.