De beste keukenapparatuur

De beste keukenapparatuur

door

in

Nog niet zo lang geleden bestond een keuken uit niet veel meer dan een fornuis, een oven en een gootsteen. Inmiddels hebben allerlei apparaten, net als in de rest van het huis, hun intrede gemaakt. Vaak nuttig, soms zelfs onmisbaar.

Keukenapparatuur waar we niet meer zonder kunnen.

Nederlanders drinken veel koffie, dus een goed koffiezetapparaat is eigenlijk onmisbaar. Hoewel sommige mensen nog altijd zweren bij een ouderwetse percolator of een cafétiere: gemak dient de mens. Jarenlang was snelfilterkoffie favoriet, waarbij je in een mum van tijd over een volle pot koffie beschikte. Inmiddels hebben allerlei andere apparaten hun intrede gedaan, die vlot en makkelijk één kopje koffie maken. Van een slappe bak Senseo tot een Espresso, voor ieder wat wils. Er zijn zelfs de prachtigste inbouwapparaten, die je verse bonen malen en koffie zetten, zoals je die in een goed restaurant verwacht.

De beste keukenapparatuur
Om lekker te kunnen werken is het fijn de beste keukenapparatuur voor handen te hebben.

Keukenapparatuur wordt steeds meer onmisbaar. Wat te denken van de koelkast. Jarenlang kleine, saaie apparaten met een klein vriesvak; diepvriesproducten bewaarden we in een grote vrieskist. Tegenwoordig zijn koelkasten de mooiste apparaten met een vrieskast ingebouwd, en als je er op staat ook een ijsblokjesmachine.

Mixers, voor het ultieme gemak

Mixers vormen een groep op zich, onder de keukenapparatuur. Tegenwoordig moet je er niet meer aan denken dat je slagroom, met een garde, moet opkloppen terwijl er een handmixer bestaat die hetzelfde klusje zó klaart. Hoe je een zachte, gladde soep maakt zonder staafmixer is een volslagen raadsel.

De crème de la crème onder de mixers worden natuurlijk gevormd door de keukenmachines. Deze apparaten worden vaak geleverd met zoveel verschillende accessoires, dat je ze bijna overal voor kunt gebruiken. Met snijdt- en raspschijven, voor het raspen en snijden van groenten, deeghaken voor het kneden van deeg of zelfs met ijsmakers om het lekkerste roomijs te maken.

Keukenapparatuur: wat zouden we nog zonder moeten?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.