stijlvolle kleuren

Dit zijn de stijlvolle kleuren van 2020

door

in

De modekleuren van dit jaar zijn onder andere Biscay green, Saffron en Chive. Er zijn dus veel aardse tinten aanwezig in de mode van 2020. Andere kleuren die het dit jaar goed zullen doen zijn Scarlet Red, Classic Blue, Coral Pink en Sunlight. Wat ze allemaal overeenkomen? Het zijn allen tinten die hun inspiratie halen uit de natuur. Het zal de hang zijn naar het buitenleven misschien, nu we deze een beetje moeten missen.

Bij de kleur Sunlight hoeven we verder geen uitleg te geven maar andere kleuren zoals Biscay Green is de benaming van de kleur aqua (de kleur van de Caribische zee), Coral Pink is de kleur dan weer op het koraal in de zee. Maar ook Chive is een diepe warme groene kleur en Saffron is dan weer gebaseerd op de kleur van de stampers die je dan weer kunt vinden in de krokus. 

kleuren 2020
De kleuren van 2020

Kleuren voor binnen & buiten

Met deze tinten kun je je buiten bijvoorbeeld naar hartenlust uitleven wanneer je de tuin gaat opknappen. Houdt bij het aanleggen of het bijwerken van de tuin, zoals de beplanting of het leggen van graszoden rekening met deze kleuren. Je zult zien dat deze modekleuren nog meer andere kleuren zullen aantrekken, zoals bonte vlinders en vogels. 

Ook binnenshuis kun je veel met de modekleuren doen. Gebruik Biscay Green om wanden met te kleuren en Chyve voor je meubels en Saffron of Coral Pink om de ruimte mee te decoreren. In de vorm van kussens, kleden en plantenbakken. Op deze manier haal je de natuur dan ook een beetje in huis. In het voorbeeld hiernaast kun je zien wat voor leuk effect dit geeft. Door bijvoorbeeld donkergroen te mixen met helder wit krijg je een erg spannende kleurencombinatie. Voeg hier dan nog eens een Saffron tint aan toe en voilà, je interieur is weer helemaal van deze tijd.

Als je de modekleuren dus doorvoert zowel in als rondom het huis dan straalt het allemaal een geheel uit. Niemand zal daarna nog kunnen beweren dat je niet modebewust bent. 

Tip: Bedenk goed welke kleuren je als de overheersende (en waarschijnlijk ook de meer permanente kleuren) wilt gaan gebruiken. Dit zullen namelijk kleuren zijn die je niet voor een jaartje zal gebruiken in het interieur. Het zou zonde zijn als de kleuren al snel zat bent. Dan ben je over twee jaar weer aan de beurt namelijk.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.