keuken zwart

Een keuken zwart bestellen, een gewaagde keuze?

door

in

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen voor de realisatie van hun keuken de voorkeur geven aan een vrij lichte kleur. Tegenwoordig is dat evenwel niet altijd het geval. Er kan bijvoorbeeld worden vastgesteld dat ook een keuken zwart realiseren op vandaag steeds populairder wordt. In alsmaar meer woningen duikt een dergelijke keuken dan ook op. Hoe komt dit nu precies? Is het namelijk niet erg onpraktisch om gebruik te moeten maken van een keuken met een zwarte kleur? Helemaal niet! We laten je graag op deze pagina ontdekken hoe het komt dat steeds meer mensen vandaag de dag de aankoop van een zwarte keuken overwegen.

Een donkere indruk, het belangrijkste pijnpunt van een zwarte keuken

Een keuken zwart vormgeven brengt in de praktijk uiteraard een aantal uitdagingen met zich mee. De belangrijkste uitdaging is terug te vinden in het feit dat een zwarte keuken uiteraard al snel een donkere indruk nalaat. Dat kan je ook verwachten op het ogenblik dat je ervoor kiest om een dergelijke, donkere kleur te gaan hanteren. Gelukkig hoeft dit probleem in de praktijk niet onoverkomelijk te zijn. Het is namelijk zo dat je op verschillende manieren de indruk van een zwarte keuken zelf kan beïnvloeden. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval;
  2. Doelgerichte verlichting plaatsen verspreid over je keuken;

Door rekening te houden met de twee bovenstaande aandachtspunten is het reeds mogelijk om de donkere indruk van een keuken met zwarte kleur aanzienlijk te beïnvloeden. Je zal merken dat dit al meteen een behoorlijk verschil kan maken. Bovendien is het ook nog eens perfect mogelijk om gebruik te maken van bepaalde vormen van sfeerverlichting. Op deze manier kan je ook bepaalde accenten leggen op verschillende stukken van de keuken.

Naast zwarte keukens zijn witte keukens ook tijdloos! Neem eens een kijkje bij de witte keukens.

zwarte keuken bestellen
Waarom kiezen voor een zwarte keuken?

Voor welke stijl van keuken leent een zwarte kleur zich?

Een keuken zwart behoort tot de mogelijkheden wanneer je verschillende stijlen van keukens wenst te realiseren. Dit gezegd hebbende is het zo dat er uiteraard niet veel mensen voor kiezen om gebruik te maken van de kleur zwart wanneer ze bijvoorbeeld een landelijke keuken in hun woning willen realiseren. Ook voor een eerder klassiek geïnspireerde keuken zal je kunnen vaststellen dat er doorgaans geen gebruik wordt gemaakt van de kleur zwart. Dit geldt overigens ook voor diens directe tegenpool, namelijk de witte kleur.

Bovenstaande heeft als gevolg dat een keuken zwart eigenlijk vooral wordt toegepast bij een industrieel of een modern design. Voor een industriële keuken geldt dat je er eigenlijk perfect voor kan kiezen om zwarte materialen te combineren met bijvoorbeeld staal of ijzer. Voor een moderne keuken geldt dit veel minder. Daarin is minimalisme namelijk zeer belangrijk. Omwille van deze reden wordt er bij een keuken met modern design ook veelal gekozen voor een afwerking in gelakte stijl. Prefereer jij toch eerder een matte afwerking? Dan behoort ook dat natuurlijk tot de mogelijkheden.

Hoe dan ook, wil jij graag ook een keuken zwart design realiseren in je woning? Zorg er dan altijd voor dat je zorgt voor voldoende lichtinval en / of dat er in ieder geval voldoende verlichting aanwezig is. Zo kan je ook in een zwarte keuken altijd praktisch werken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.