slimme woontips buiten

Slimme tips voor het stijlen van je thuis

door

in

Het voorjaar komt er weer aan. De donkerste dagen van het jaar zijn voorbij en de frisse kleuren mogen weer voor de dag. Met een aantal slimme tips veranderd je huis tot een fris onderkomen!

Welke woonstijl kies je?

Allereerst is het belangrijk om een bepaalde woonstijl voor jezelf te kiezen. Het bepalen van je woonstijl helpt je om gerichter te zoeken naar bruikbare woonaccessoires en andere elementen voor je huis. Voorbeelden van woonstijlen zijn industrieel, Scandinavisch, modern, landelijk en klassiek. Veel woonstijlen hebben nog allerlei zijtakken maar houd het overzichtelijk. Je kunt ook meerdere stijlen kiezen maar houd het makkelijk en beperk je maximaal tot drie. Als je een of meerdere stijlen hebt gekozen, kun je beginnen met het opdoen van inspiratie. Een handige tool daarvoor is Pinterest. Hier vind je een enorm aanbod aan wooninspiratie. Gebruik de woonstijlen als zoekwoord. In ieder geval genoeg inspiratie voor een moodboard. Aan de hand hiervan kun je nieuwe inkopen gaan doen voor je interieur.

slimme woontips
slimme woontips voor binnen

Slimme woontips voor binnen

 

  • Als alleen al aan de lente denkt, denk je toch aan leuke kleurtjes? Voeg ze makkelijk tot aan je interieur met fleurige kussen, accessoires of een schilderij dat er uitspringt.
  • Haal het groen naar binnen met een paar kamerplanten. Kies voor felgroene planten zoals een Medinilla, Paradijsvogelplant, Flamingoplant of een lepelplant. Bloemen mogen ook niet ontbreken in een fris huis! Niet alleen voor het aanzien, maar voor de heerlijke geur!

Slimme woontips voor buiten

De buitenkant van je huis is het eerste wat jouw gasten zien als ze langs komen voor een kop koffie of een gezellig etentje. Dan is het logisch dat je óók dit deel van je huis spik en span in orde wilt hebben. Een onderschat onderdeel van je huis zijn vaak de kozijnen. Een kleurtje kan al heel veel doen voor de uitstraling van je huis. Een goede oplossing daarvoor zijn kleurrijke kunststof kozijnen. Deze kunststof kozijnen hebben een chique uitstraling en zijn makkelijk schoon te houden.

Je kunt er ook voor kiezen om je voorgevel een compleet andere kleur te geven. Dit geeft direct een hele andere uitstraling. Het schijnt zelfs dat een frisse kleur je huis groter doet lijken! Beslis niet direct welke kleur het wordt. Houd vast aan een kleurenpalet. Op deze manier kom je er achter welke kleuren het beste bij de kunststof kozijnen en de rest van het huis passen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.